Repušičeva, ki je komaj ujela finale, je za svojo prvo zmago na največjih članskih tekmovanjih preplezala tri balvanske smeri do vrha od štirih.

Izkazala se je tudi Lukanova, ki je prav tako dosegla tri vrhove. Ker je za posamezne probleme potrebovala večje število poskusov, je nazadnje osvojila srebro. Tretje mesto je pripadlo Ukrajinki Irini Kuzmenko.

Slovenija ima z evropskih prvenstev v balvanskem plezanju že pet kolajn. Natalija Gros je naslov evropske prvakinje osvojila leta 2008, Mina Markovič je bila srebrna leta 2013, enako Janja Garnbret, ki je srebro osvojila pred dvema letoma na EP v Münchnu, na katerem je Anže Peharc osvojil balvanski bron. Istega leta je Garnbretova osvojila tudi naslov evropske prvakinje v seštevku vseh disciplin za kombinacijo. Slovenija je sicer že imela dvojno zmago. Na EP leta 2015 v Chamonixu, ki je štela dvojno, saj je bila hkrati tudi tekma za svetovni pokal, je Markovičeva osvojila zlato, Garnbretova pa srebro.

Konkurenca na prvenstvu je bila močno okrnjena. Na startnem seznamu je bilo zgolj 35 tekmovalk, prvenstvo v Zakopanah je izpustila večina najboljših tekmovalk, ki so si po svetovnem prvenstvu v športnem plezanju na Japonskem v vseh treh posamičnih disciplinah, balvanih, težavnosti in hitrosti, ter olimpijski kombinaciji vzele tekmovalni premor. Čeprav je osvojila naslov prvakinje stare celine v balvanskem plezanju, pa si Repušičeva ni priplezala vozovnice za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu. Samostojno balvansko plezanje namreč ni olimpijska disciplina.

Na Poljsko se ni odpravila aktualna skupna zmagovalka svetovnega pokala v balvanskem plezanju in svetovna prvakinja v disciplini Garnbretova, ki je na Japonskem osvojila tri zlate kolajne ter kot prva Slovenka osvojila tudi olimpijsko vozovnico za Tokio.

Moški polfinale je minil brez slovenskega predstavnika. Matic Kotar je bil v petkovih kvalifikacijah daleč od najboljših na 36. mestu.

Med potniki za Poljsko je bil tudi Gregor Vezonik, ki pa v Zakopane ni odpotoval zaradi zdravstvenih težav. Ostal je doma, ker je dan pred odhodom dobil zelo hud glavobol, zaradi katerega je moral celo poiskati zdravniško pomoč.

Na Poljsko se ni odpravil niti svetovni balvanski podprvak iz leta 2014 Jernej Kruder, ki je lani dobil seštevek svetovnega pokala v balvanskem plezanju.