Motokrosist Tim Gajser je že slab mesec dni svetovni prvak v razredu MXGP, do konca sezone pa ga skupaj s konkurenco čakata še dve preizkušnji. Ta konec tedna se bodo motokrosisti pomerili na Veliki nagradi Turčije. Sedemnajsta dirke sezone se bo s prvo vožnjo začela jutri ob 13. uri, druga vožnja bo tri ure kasneje.

Dirka bo potekala v Afyonkarahisarju, ki je okoli 250 kilometrov oddaljen od glavnega turškega mesta Ankare. Tekmovalci se bodo spopadli s 1725 metrov dolgo progo, ki ima petnajst zavojev. Na tem prizorišču je Gajser lani osvojil drugo mesto in zaostal le za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom. Čeprav ima Gajser naslov svetovnega prvaka že v žepu, napoveduje, da do konca sezone ne bo popuščal. »Z mislimi sem še vedno v tej sezoni. Vsako dirko hočem izpeljati stoodstotno in jo poskusiti zmagati. Cilji ostajajo enaki. Želim voziti tako, kot sem vozil vse tekme v sezoni,« o vožnji brez taktiziranja pravi Tim Gajser. Na zadnjih dveh dirkah bo napeto predvsem v boju za drugo in tretje mesto v skupnem seštevku. Največ možnosti za stopničke imajo Jeremy Seewer, Gautier Paulin, Glenn Coldenhoff in Arnaud Tonus. V razredu MX2 bo slovenske barve predstavljal Jan Pancar, ki je bil lani štirinajsti v Turčiji.

Nove točke za svetovno prvenstvo bodo danes lovili spidvejisti, ki se bodo pomerili v Vojensu na Danskem. V boje za najvišja mesta se bo po tretjem mestu na zadnji dirki v Nemčiji podal tudi Matej Žagar, ki lahko nastopa sproščeno, saj si je že zagotovil vstopnico za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto. »Za menoj je dokaj kaotičen konec tedna, saj sem imel kar nekaj problemov pri napornih potovanjih. Vse se je srečno izteklo in praktično v tednu dni sem dosegel, kar sem želel: uvrstil sem se na grand prix dirke za naslednje leto in prišel na zmagovalni oder v Teterowu, zato sem zelo zadovoljen,« je dejal Matej Žagar.