Ukradli tri policiste

Policisti se na vso moč trudijo zagotoviti varne ceste ter znižati število nesreč in smrtnih žrtev. Kot preventiven ukrep so pred tedni v zgornjem Posočju postavili silhuete policista in policistke v naravni velikosti z radarjem v rokah, le pred nekaj dnevi pa so tri od njih ukradli. Policisti lahko tako le upajo, da bodo vozniki še naprej zmanjševali hitrost in nadaljevali pozitiven trend, ki so ga opazili na območju. »S takšnimi oblikami vandalizma neznanci zagotovo ne prispevajo k večji varnosti v prometu,« so zgroženi policisti, ki opozarjajo, da so s takim objestnim ravnanjem izničeni skupni napori za večjo varnost v prometu.

Pijana 15-letna kolesarka

Na prvo septembrsko noč okoli pol tretje ure zjutraj sta ptujska policista v Spodnji Hajdini ustavila 15-letno kolesarko, ki je vozila kolo brez luči in brez čelade. A to ni bil njen največji problem. Gospodična je bila namreč konkretno opita, in to tako zelo, da sta policista to nemudoma opazila in ji dala pihati. Prepovedala sta ji nadaljnjo vožnjo in poklicala starše. Pred sodnikom se bodo najverjetneje morali zagovarjati vsi – najstnica in starši, ki jih sumijo zanemarjanja mladoletnice. Ali se bo mladenka zagovarjala s tem, da je Štajerka, kjer da so že v zraku alkoholni hlapi, trenutno ni znano.

Trava na televiziji in avtobusu

»Nesrečni« Katalonec je med kolesarsko dirko po Španiji zaradi prenosa Vuelte ostal brez trave. Policija je namreč s pomočjo helikopterskih posnetkov zaključka osme etape zasegla 40 sadik, ki so bile poleg teras, šolskih dvorišč in zasebnih bazenov vidne na ekranu. Nasad marihuane je bil obdan s številnimi sončnimi celicami, policija je sadike zasegla, njihovih lastnikov pa ni našla. Zdi se, da so pobegnili. Gojenje konoplje je v Španiji kljub pozivom k legalizaciji še vedno zakonsko prepovedano, z izredno visoko denarno kaznijo se kaznuje tisti, ki travo vzgajajo na mestih, ki niso skrita javnosti. Zanimiva zgodba, povezana z zelenjem, prihaja še iz Hrvaške: 16-letnik je svojemu leto starejšemu kolegu več kot pol kilograma marihuane iz Osijeka v Beograd poslal kar po avtobusu. Oba so, kakopak, prijeli.

Zaradi burgerja mahal s pištolo

Ko se pri Američanu združita ljubezen do orožja in ljubezen do hitre hrane, se strasti kaj hitro razplamtijo. Zadnjih nekaj tednov na drugi strani luže norijo zaradi piščančjega hamburgerja verige hitre prehrane Popeyes. Ker gre očitno za najboljšo stvar po narezanem kruhu, je bilo povpraševanje po piščančjih specialitetah tako veliko, da jim jih je zmanjkalo v dveh tednih. V ponedeljek zvečer je četverica, do katere ta informacija očitno ni prišla, stopila v enega od lokalov v teksaškem Houstonu in nikakor ni zmogla razumeti, da so vse te burgerje razprodali. Moška in ženski so se zelo razburili, po navedbah policije je eden od vsega hudega izza pasu potegnil pištolo. Do streljanja sicer ni prišlo, je pa kvartet nestrinjanje zabetoniral tako, da je skozi okno vrgel prazno pločevinko pijače. Lačen si res ful drugačen.

Našli lastnika izgubljene jadrnice

Nekaj več kot dva tedna po tistem, ko so na slovenski obali našli jadrnico brez lastnika, je policiji uspelo tega izslediti. Fotografije in opis plovila so objavili v medijih, s pomočjo občanov in zlasti tistih blizu jadralskih krogov pa so našli njegovega lastnika. Štiriinpetdesetletni Italijan je bil prepričan, da so mu jadrnico ukradli, zaradi česar je očitno ni kaj pretirano zaskrbljeno iskal. V resnici se je plovilo odvezalo z obale in odplulo na prosto. Gospod je jadrnico že prevzel, poravnal pa tudi vse stroške, ki jih je obalna policija imela s privezom v marini. Z drugega konca sveta prihaja malce manj srečna zgodba o jadrnici, ki je nasedla na grebenu pred zahodno avstralsko obalo. Na petnajstmetrskem plovilu Zero so v 40 torbah našli tono kokaina in ekstazija, ki sta na ulici vredna kakšnih 620 milijonov evrov. Osumljenca, ki sta se z nekaj torbami ne preveč dobro skrila na bližnjem samotnem otoku, so že prijeli.