Španska nogometna reprezentanca je odigrala prvo uradno tekmo pod vodstvom trenerja Roberta Morena. Ta je na klopi furie roje zamenjal Luisa Enriqueja, ki je junija zaradi družinskih zadev odstopil s položaja. Španci proti Romuniji niso navdušili, a so iz Bukarešte vseeno odnesli tri točke.

Za špansko javnost je bila pred tekmo največja uganka, koga bo novi selektor postavil v vrata – Davida de Geo ali Kepo Arrizabalago. Podobno kot njegov predhodnik Enrique se je odločil za Arrizabalago, vratar Chelseaja pa je tako v vratih začel še četrto zaporedno tekmo španske reprezentance in vse bolj jasno je, da postaja prvi vratar svetovnih prvakov iz leta 2010. Na začetku tekme z Romuni je imel precej več dela romunski vratar Ciprian Tatarusanu, ki je v prvih petnajstih minutah ustavil štiri nevarne strele gostov. V 29. minuti je po prekršku nad Ceballosom kapetan Ramos z enajstmetrovke vendarle zadel za vodstvo Špancev. Na začetku drugega polčasa ga je podvojil Alcacer, v 59. minuti pa so Romuni prek Andona znižali. Sledil je silovit zaključek domačih, ki se je le še stopnjeval po izključitvi osrednjega španskega branilca Diega Llorenteja v 79. minuti. Romuni so pritiskali, Arrizabalaga pa je v sodnikovem dodatku ubranil dve lepi priložnosti domačih in ostalo je pri zmagi Španije.

»Prvi polčas smo odigrali na zelo visoki ravni, škoda, ker nismo izkoristili še kakšne priložnosti več. Gol Alcacerja v drugem polčasu jih je prebudil, zato so tvegali več, mi pa smo imeli težave. Rezultat je, kakršen je, pomembna je zmaga. Gostovanje v Bukarešti bo zagotovo zahtevno tudi za Norvežane in Švede,« je po tekmi dejal španski selektor Roberto Moreno. Izrazil je tudi zadovoljstvo s predstavo vratarja Arrizabalage: »Z njim smo zelo zadovoljni. Odigral je dobro tekmo, sploh na koncu. Imamo tri odlične vratarje, dobro bo treba premisliti, kdo bo igral na naslednjih tekmah. Na koncu nam je Kepa prinesel tri točke, a vsak igralec mora opraviti svoje delo.« Španci bodo zmagoviti niz poskušali nadaljevati jutri, ko bodo v Gijonu gostili Ferske otoke. Rdeči bi bili s šesto zmago na šestih tekmah že zelo blizu uvrstitve na evropsko prvenstvo.

Italijane čaka razpoložena Finska

Stoodstotni izkupiček po petih tekmah ohranjajo tudi Italijani. Na zahtevnem gostovanju v Armeniji so se znašli v zaostanku že v 11. minuti, ko je za domače zadel Karapetian. Italijani so odgovorili v 28. minuti, ko je prvi gol na srečanju dosegel Andrea Belotti. Drugega je dodal v 80. minuti, vmes pa je zadel še Lorenzo Pellegrini. »Začetek tekme je bil zelo težak, v prvih petnajstih minutah smo res trpeli. Nato nam je uspelo prevzeti nadzor nad tekmo, po vodstvu pa je bilo vse skupaj še lažje,« je dejal dvakratni strelec Belotti. Izbrance selektorja Roberta Mancinija jutri čaka gostovanje pri Finski. Skandinavci po domači zmagi proti Grčiji (1:0) v skupini J zasedajo visoko drugo mesto, edini poraz v teh kvalifikacijah pa so doživeli prav proti jutrišnjim nasprotnikom.