Policijska uprava šibeniško-kninska je danes potrdila, da so pridržali deset oseb z območja Šibenika, Splita in Sinja, ki jih neposredno povezujejo z napadom na goste, ki so 21. avgusta v lokalu spremljali tekmo beograjskega nogometnega moštva Crvena zvezda proti švicarskim Young Boys.

Napadalci so vdrli v lokal z zamaskiranimi obrazi ter žalili navzoče zaradi njihove nacionalnosti. Hkrati so z lesenimi in kovinskim palicami začeli pretepati lastnika ter približno 20 gostov lokala, med katerimi so bili tudi otroci in ženske. V napadu je bilo poškodovanih pet oseb, ki so jih oskrbeli v kninski bolnišnici. Gmotna škoda v lokalu je ocenjena na 25.000 kun (3380 evrov).

Prejšnji teden policija priprla štiri osebe

Hrvaška policija je prejšnji teden za mesec dni priprla štiri osebe, ki so jih prav tako prijeli zaradi suma napada v Uzdolju. Zaradi napada obdolženim grozijo zaporne kazni od šestih mesecev do pet let.

Napadalci so najverjetneje člani navijaške skupine Torcida, ki so privrženci nogometnega kluba Hajduk iz Splita. Disciplinski sodnik prve hrvaške nogometne lige je danes kaznoval Hajduk s 75.000 kunami (10.000 evrov) zaradi obnašanja njegovih navijačev med tekmo z zagrebškim Dinamom prejšnjo soboto v Splitu.

Kazen je sledila zaradi skoraj 50 bakel, ki so jih navijači Torcide prižgali med tekmo in vrgli na zelenico, a tudi zaradi maskiranega navijača, ki je bil na tribunah z dvema baklama in je imel majico z nesprejemljivim napisom "Ubi Srba". Med besedama je bil narisan tudi keltski križ, ki ga je nogometna organizacija proti rasizmu v Evropi (FARE) označila za simbol neonacističnih skupin.