Že pred stotimi leti so ruski znanstveniki razmišljali, da je materialno oziroma kemijsko razumevanje genov nezadostno. Molekulo DNK so primerjali z notami. Glasbeni zapis je sam po sebi stvaren, oznake na papirju so popolnoma realne, vendar pa se vsi ti elementi realizirajo v nekaj nestvarnega – v zvok. Zvok pa ni snov, temveč je zvočni val oziroma polje. To analogijo je nadaljeval svetovni znani ruski znanstvenik, molekularni biolog prof. dr. Pjotr Petrovič Garjajev, ki je z lingvističnovalovno genetiko zamajal dosedanja prepričanja o genetskih procesih. Dokazal je namreč, da molekula DNK ne deluje samo kot snov, temveč kot polje ali val. Ali drugače: DNK po Garjajevu proizvaja svetlobo in zvok.

Ni vseeno niti, s kom se družite

»DNK razume človeški govor in misli. Vsaka izgovorjena beseda je valovni genetski program, ki lahko spremeni naše življenje,« poudarja Garjajev. »Molitev lahko na primer ozdravi na smrt bolnega pacienta; blagoslov svetnikov se lahko širi na več generacij; prekletstvo zavira razvoj organizma; ogovarjanje in kletvice lahko škodijo zdravju in vodijo celo v smrt – vse zato, ker je njihovo osnovno orodje beseda. Človeški genetski aparat ni ravnodušen do tega, kaj njegov lastnik misli, posluša, bere, saj se vanj lahko vtisne kakršna koli informacija,« je še razložil in dodal, da je zato izjemno pomembno tudi pozitivno razmišljanje v procesu zdravljenja.

Zdravljenje z lastno genetsko informacijo

Temelječ na sklepu, da naša DNK ne opravlja samo prenosa dednih vsebin s staršev na otroke in da glavni program razvoja organizmov ni shranjen v snovni DNK, temveč v področjih energetskih polj, je Garjajev ustvaril tako imenovano genetsko matrico, ki lahko po njegovih besedah ozdravi najtežje bolezni. Genetska matrica so v resnici zvočne datoteke, zapisane v formatu mp3 ali wave, na katerih je v obliki zvoka/šuma zapisana osebna genetska informacija posameznika.

»Razvili smo tehnologijo, ki omogoča, da s človeka preberemo njegovo osebno genetsko informacijo, ko je bil še popolnoma zdrav. Med poslušanjem nastale matrice se nato posneta informacija vnaša v biosistem tega človeka in vrača organizem v zdravo stanje,« je še razložil Garjajev, ki prihaja v Ljubljano. O zdravljenju z genetsko matrico bo predaval 19. oktobra v Kongresni dvorani Smelt. Vstopnice so na voljo tudi na www.mojekarte.si. zm