Gajser je imel dva tedna časa, da se pripravi na predzadnjo dirko sezone za točke svetovnega prvenstva. V tem času je imel tudi precej obveznosti, povezanih z dosežki sezone, med prijetnejše se mu je v spomin zanesljivo vtisnil sprejem, ki ga je za slovenskega šampiona v Mariboru organizirala krovna zveza AMZS in na katerem je Gajser z zvestimi slovenskimi navijači proslavil naslov svetovnega prvaka.

»Velika zahvala gre AMZS, ki je prevzela to prireditev v svoje roke. Sam česa takega ne bi mogel izpeljati. Moj fokus je še naprej na treningih in do konca sezone želim vse tekme odpeljati tako, kot znam,« je o proslavljanju dejal Gajser.

Turška preizkušnja je na koledarju dirk 17. po vrsti. Steza Ayfon v mestu, ki je kakšnih 250 km oddaljeno od Ankare, je dolga 1725 metrov in ima 15 zavojev. Na dokaj trdi podlagi, ki Gajserju ustreza - lani je osvojil drugo mesto za Jeffreyem Herlingsom -, se bo verjetno pošteno razplamtel tudi boj za drugo in tretje mesto v skupnem točkovanju. Zanju se borijo Švicar Jeremy Seewer, Francoz Gautier Paulin, Nizozemec Glenn Coldenhoff in Švicar Arnaud Tonus. Prvak Gajser ima 709 točk, Seewer 511, Paulin 468, Coldenhoff 446 in Tonus 443.

Gajser bo v Turčiji lovil jubilejno 25. zmago na dirkah za SP. Čeprav po zadnji dirki v Uddevalli ni mogel biti vseskozi osredotočen samo na motokros, meni, da je dobro pripravljen. »Po švedski je bilo kar naporno, imel sem veliko medijskih obveznosti. Poleg tega sem imel super sprejem v Mariboru, veliko navijačev me je pozdravilo, mi čestitalo. Mislim, da sem šele takrat zares dojel, da sem spet prvak,« je Gajser še enkrat pogledal na dogajanje zadnjih tednov.