Omenjene silhuete policista in policistke z radarjem so bile postavljene na območjih cest Predel-Bovec, Žaga-Kobarid, Trenta-Bovec, Staro selo-Kobarid in Robič-Staro selo.

Namen silhuet je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje, vplivati in osveščati udeležence cestnega prometa glede defenzivne vožnje in podobno, so še zapisali.

Policisti so ugotovili, da je imela uporaba silhuet na območjih občin Kobarid in Bovec pozitiven učinek. Nenazadnje se je začelo novo šolsko leto, namen omenjenih silhuet pa je bil zmanjšanje hitrosti v naseljih oz. bližini šol in vrtcev ter tako prispevati k večji varnosti najranljivejših udeležencev prometa in varni vključitvi otrok v promet.

Severnoprimorske ceste so sicer v torek terjale novo smrtno žrtev. Na območju PU Nova Gorica se je od 1. januarja do vključno 3.septembra zgodilo skupno 587 (v enakem lanskem obdobju 574) oz. za 2,3 odstotka več prometnih nesreč. V njih je vključno s torkovo življenje izgubilo 12 oseb (5), 40 (40) jih je bilo hudo poškodovanih, 195 (186) pa je v prometnih nesrečah dobilo lahke telesne poškodbe.