Luka Košir, kuhar in lastnik gostišča Grič: Mravlje lažje prodam kot rilec od pujsa.
Gostišče Grič v Šentjoštu nad Horjulom je nastalo iz brunarice, kjer so Koširjevi najprej stregli samo pijačo in narezke. Pozneje so meni razširili še na pice, po letu 2010, ko je kuhinjo prevzel Luka Košir, pa so se postopoma začeli vzpenjati na slovenski kulinarični zemljevid. Danes je Grič ena najbolj inovativnih slovenskih gostiln in ena redkih, ki se lahko pohvalijo, da imajo 80 odstotkov sestavin za jedi iz domačih logov.
Luka Košir kuhinjo vodi že devet let. (Foto: Jaka Gasar)
Malo gostiln se lahko pohvali, da so praktično samooskrbne in da imajo toliko surovin z domače njive, iz domačega hleva, gozda in s travnikov.
Jorg Zupan sodi v elito slovenskih avtorskih kuharjev. Na poti do vodje ene najboljših restavracij v Sloveniji – ljubljanskega Ateljeja – je kuharsko...
Anthony Bourdain, kuharski mojster in televizijski zvezdnik, ki je s svojo oddajo Anthony Bourdain: Neznani predeli prepotoval več kot 130 držav, je...