Peter Lindbergh se je kot Peter Brodbeck rodil 23. novembra 1944 na Poljskem. V 60. letih minulega stoletja je študiral na berlinski likovni akademiji. V začetku kariere je bil dve leti asistent nemškega fotografa Hansa Luxa, nato pa je leta 1973 v Nemčiji odprl svoj fotografski studio. Leta 1978 se je preselil v Pariz in začel delati za Vogue.

Kot modni fotograf je nato sodeloval še z drugimi priznanimi svetovnimi modnimi revijami, kot so Vanity Fair, Harper's Bazaar in The New Yorker, ter s številnimi modnimi oblikovalci. V 90. letih je v objektiv ujel znane supermanekenke Naomi Campbell, Kate Moss in Lindo Evangelista, posnel pa je tudi fotografije za tri izdaje slovitega Pirellijevega koledarja za leta 1996, 2002 in 2017, navaja CNN.

Znan je bil po tem, da si je modele v objektiv želel ujeti čimbolj naravnega videza. Za Vogue je v začetku letošnjega leta dejal: »Sovražim retuširanje. Sovražim ličila. Vedno govorim: 'Očisti si make-up!'« Lindberghove fotografije so bile na ogled tudi v londonskem muzeju Victoria & Albert ter pariškem Centru Pompidou.

Lindbergh je podpisal tudi več filmov. Za film Inner Voices je leta 2000 prejel nagrado za najboljši dokumentarec na filmskem festivalu v Torontu.

Urednik britanske izdaje Voguea Edward Enninful je ob novici o Lindberghovem slovesu dejal, da je imel neverjetno sposobnost prepoznati pravo lepoto v ljudeh in svetu. "Pogrešali ga bomo vsi, ki smo ga poznali ali delali z njim, pa tudi tisti, ki so občudovali njegove fotografije," je dodal. Preko družbenih omrežij so se mu poklonile tudi številne druge znane osebnosti, med njimi igralka Charlize Theron, ki ga je označila za genija in absolutnega mojstra svoje obrti.