Zopet ste v Sloveniji in v Stožicah. Kakšni občutki vas prežemajo ob vrnitvi?

Občutki so prečudoviti. Vse skupaj je malo nenavadno, saj sem komaj pred nekaj dnevi prevzel vodenje srbske vrste in moja prva tekma je proti moji nekdanji reprezentanci. Kljub temu čutim veliko zadovoljstvo. O slovenskih igralcih in slovenski zvezi lahko povem le najboljše. Zadovoljen sem, da sem znova tukaj.

V kakšnih odnosih ste se razšli s slovensko reprezentanco in Odbojkarsko zvezo Slovenije?

Dogovor sem imel sklenjen do konca svetovnega prvenstva, nato pa je šel vsak svojo pot. Odnosi so ostali izvrstni tako z igralci kot zvezo. Ob ponovnem snidenju sem se objel z vsemi igralci.

Vas je igra Slovenije na tekmi kakor koli presenetila?

Slovenija igra dobro odbojko, to vemo vsi. Še toliko bolj, ko igra v Stožicah. Pod mojim vodstvom smo tu izgubili le tekmo proti Združenim državam Amerike. Slovenska reprezentanca je močan tekmec, njeni igralci pa dobro poznajo moj način dela. Tudi zaradi tega jim je bilo morda proti Srbiji lažje odigrati dobro. Ekipo sestavljajo vrhunski igralci.

Sta se igra in taktika slovenske vrste zelo spremenili od vašega odhoda?

Težko rečem, saj je šlo le za eno tekmo. Videli smo, da slovenska vrsta dosega dobre rezultate. Ponovno se je uvrstila v ligo narodov, solidno je odigrala tudi olimpijske kvalifikacije. Na žalost se ji ni uspelo kvalificirati v Tokio, saj sta ji nasproti stali morda dve celo najboljši evropski ekipi Francija in Poljska. Vseeno se je Slovenija z njima kosala enakovredno. Proti Francozom je bila ob zmago zaradi nekaj napak, proti Poljakom sta ji vodstvo z 2:0 preprečila dva dobra servisa nasprotnika. Slovenci igrajo odlično in prepričan sem, da bo na evropskem prvenstvu domači teren zanje velika prednost.

Po vašem odgovoru sodeč bi dejal, da še vedno pozorno spremljate Slovenijo.

Kolikor je le mogoče. A zdaj je pred mano zahtevna naloga, saj se bo Srbija na evropskem prvenstvu pomerila proti zahtevnim nasprotnikom, kot sta Nemčija in Belgija, mi pa smo nekoliko potolčeni po neuspehu v olimpijskih kvalifikacijah.

Vodenje Srbije ste prevzeli v nehvaležnem obdobju. Zdi ste, da ste zdaj predvsem v vlogi dežurnega gasilca.

Ne vem, ali sem ravno gasilec, a zagotovo nam ne bo lahko. Ni dvoma, da srbska reprezentanca premore ogromno kvalitete, a zdaj je najbolj pomembno, da se igralci dvignejo mentalno in da razčistijo stvari v glavah. Smo neke vrste ranjeni levi. Zdaj se moramo predvsem vrniti na pravo pot. Ali sem pravi človek za to? Ne vem, bomo videli. Dal bom vse od sebe, da bomo igrali dobro odbojko. Ali bo to dovolj, bo pokazal čas.

S kakšnimi cilji se podaja Srbija na evropsko prvenstvo?

Moji igralci igrajo v najboljših evropskih klubih. Zgolj v Italiji, ki je najmočnejše prvenstvo na svetu, se je v idealno moštvo lige uvrstila četverica srbskih igralcev. Kakovost torej premoremo, a imamo tudi slabosti. Moja naloga je, da skrijem te slabosti. Vsak, ki ima v svoji ekipi Aleksandra Atanasijevića, Uroša Kovačevića, Nemanjo Petrića in Srećka Lisinca, si mora priznati, da razpolaga z dobro reprezentanco. Treba je le povrniti samozavest, ki smo jo izgubili po neuspehu v olimpijskih kvalifikacijah.