V torek okoli 12.30 je namreč do stanovanja starejšega občana v Ivančni Gorici pristopila neznana storilka, pozvonila in mu ponudila prodajo različnih mazil ter ga prepričala, da jo je spustil v stanovanje. Nato je izkoristila njegovo nepazljivost in mu odtujila verižico, s čimer ga je oškodovala za okoli 1000 evrov, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Policisti v opozorilo navajajo opis storilke, ki je imela dolge svetle lase. Stara je okoli 45 let, je suhe postave in visoka okoli 175 cm. Nosila je svetlejšo majico in hlače, pri sebi je imela torbico rjave barve. Govorila je slovensko.

Na policiji občanom svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane »obiskovalce« ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Ob odhodu od doma, četudi »odstopijo samo za vogal«, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del in podobno, naj od njih vedno zahtevajo identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila), kar lahko pomaga pri identifikaciji storilcev, so še zapisali na spletni strani policije.

Ponavadi so sicer oškodovani starejši občani, ki so premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pozvonijo na vrata, še navajajo na policiji.