Slovenskim odbojkarjem generalka za evropsko prvenstvo ni stoodstotno uspela. Proti zelo dobri reprezentanci Srbije je bilo preveč nihanj in to v vseh elementih. Po treh nizih je bilo videti, da se približujejo prestižni zmagi, toda nato so popustili in v dvoboju zelo motiviranih ekip dovolili veselje velikim rivalom.

Slovenci so v prvem nizu ves čas vodili, največ s petimi točkami razlike. A tekmeci so jih v končnici ujeli, si z blokom Klemnu Čebulju priigrali prvo zaključno žogo, pozneje imeli še nekaj priložnosti, a odločilen je bil servis Dejana Vinčića, ki je Sloveniji zagotovil vodstvo z 1:0.

V drugem nizu si nobena izmed ekip ni priigrala večje prednosti vse do končnice. V njej pa so gosti povedli s 23:20, gostitelji so se še približali na dve točki zaostanka, več pa jim ni uspelo.

Tretji niz so Slovenci začeli odlično, hitro prišli do štirih točk prednosti, a tudi tokrat prednosti niso zadržali. Z asom Aleksandra Atanasijevića so prišli do prvega vodstva (17:16), toda odlična obramba, razpoloženi Čebulj in na koncu fenomenalni servisi Gregorja Ropreta, ki je dosegel tri zaporedne ase, so bile dovolj za vodstvo z 2:1.

Toda nato je spet sledilo slabše obdobje. Srbi so bili v četrtem nizu, v katerem je Žiga Štern zamenjal Čebulja precej boljši. Videti je bilo, da ga bodo dobili gladko, toda Žiga Štern je ob koncu z dobrimi servisi, dosegel je dva zaporedna asa, nekoliko znižal razliko.

To pa njegove ekipe ni dodatno vzpodbudilo. V odločilnem nizu so zaostali s 3:8, zaostanka pa niso uspeli izničiti, čeprav so se približali le na točko zaostanka.

Slovenci in Srbi, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač, se boo v sredo pomerili še enkrat, a za zaprtimi vrati, za izbrance Alberta Giulianija bo tudi zadnja preizkušnja pred evropskim prvenstvom, ki ga bodo v Stožicah odprli 12. septembra z obračunom proti Belorusiji.