Črn dan za favorizirane igralce in igralke na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu. V noči na ponedeljek je izpadel lanski zmagovalec in prvi nosilec iz Srbije Novak Đoković, ki je v tretjem nizu predal obračun osmine finala proti Švicarju Stanu Wawrinki pri zaostanku 4:6, 5:7 in 1:2, v današnjih zgodnjih popoldanskih urah po lokalnem času pa je v velikem jabolku izpadla tudi prva nosilka v ženski konkurenci in lanska zmagovalka - Naomi Osaka.

Teniški igralki iz dežele vzhajajočega sonca je mero vzela 22-letna Benciceva. Švicarka, ki je doslej osvojila tri turnirje serije WTA, na turnirjih za grand slam pa se najdlje prebila do četrtfinala - to se je zgodilo prav pred petimi leti v New Yorku - je Japonko zasenčila v vseh prvinah in ji primazala bolečo zaušnico.

»Dvoboji proti Naomi so zame vselej pravi izziv. Od prve do zadnje žoge sem morala biti povsem osredotočena, resnično sem zadovoljna s svojo predstavo, predvsem v prelomnih trenutkih v drugem nizu. V ključnih trenutkih me niso izdali živci,« je takoj po dvoboju dejala Benciceva.

Švicarka je pravi strup za veliko bolj znano igralko z Japonske, saj je dobila že četrti zaporedni medsebojni dvoboj. Pred današnjim dvobojem jo je letos premagala tudi v Madridu in Indian Wellsu, lani pa še na Hopmanovem pokalu.

Že zdaj je jasno, da bo Japonka po koncu turnirja izgubila tudi prvo mesto na lestvici WTA, nasledila jo bo Avstralka Ashleigh Barty, letošnja zmagovalka odprtega prvenstva Francije v Parizu.

»Proti Naomi vedno poskušam igrati na šahovski način in predvideti njene poteze. Presrečna sem po tej zmagi,« je še dodala Švicarka, ki se bo za preboj v polfinale pomerila s Hrvatico Donno Vekić.

Naša južna soseda je v današnjem drugem dokončanem četrtfinalnem obračunu bila boljša od Nemke Julie Görges, po dveh urah in 45 minutah dolgem in zelo izenačenem obračunu je slavila s 6:7 (5), 7:5 in 6:3.

»Sploh ne vem, kako sem zmagala,« so bile uvodne besede 23-letne Vekićeve, ki je nato dodala: »Julia je odlično servirala in imela celo zaključno žogo v svojih rokah. V tistem trenutku sem si zaželela zgolj to, da ji vrnem žogo v polje in skušam točko osvojiti po igri z osnovne črte, kar mi je tudi uspelo.«