Navas, ki je podpisal štiriletno pogodbo, je za Real odigral 104 tekme in osvojil tri lige prvakov ter bo v Parizu najverjetneje prvi vratar.

Parižani so si sicer že pred tem od Seville izposodili tudi španskega čuvaja mreže Sergia Rica.

Areola pa bo v Madridu posojen nogometaš.

Iličić dobil novega soigralca, okrepitev tudi pri Fiorentini

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je pri italijanskem prvoligašu Atalanti dobil novega soigralca. Španska Sevilla je klubu iz Bergama do konca sezone posodila izkušenega danskega branilca Simona Kjaerja, poročajo italijanski mediji.

Tridesetletni Kjaer, ki bo zapolnil vrzel po hitrem odhodu Slovaka Martina Škrtela, je v Italiji že igral za Palermo in Romo, je za dansko izbrano vrsto zbral 89 nastopov.

Kjaer je sicer tretja Atalantina poletna okrepitev po Luisu Murielu in Guilhermeju Arani.

Novo okrepitev pa je dobil tudi nekdanji Iličićev klub Fiorentina. Ta je za 14 milijonov evrov pripeljala 22-letnega napadalca Pedra iz Fluminenseja. Brazilec je za slednjega na 58 tekmah dosegel 20 zadetkov.

V Firencah pa pričakujejo še 27-letnega alžirskega krilnega igralca Rachida Ghezzala, člana angleškega Leicester Cityja, ki bo posojen "Violi".

Schick h Kamplu, Kalinić v Rim

Slovenski nogometaš Kevin Kampl bo po novem pri nemškem prvoligašu Leipzigu igral skupaj s češkim napadalcem Patrikom Schickom. Slednjega je italijanska Roma za eno sezono posodila Nemcem. Ti bodo za posojo odšteli 3,5 milijona evrov in bonuse, po sezoni pa ga lahko odkupijo za 29 milijonov evrov.

Triindvajsetletni Čeh se je Romu pridružil poleti 2017, odigral je 57 tekem in dosegel osem golov.

Rimski klub pa je Schicka zamenjal s Hrvatom Nikolo Kalinićem. Enaintridesetletni Hrvat bo posojen od madridskega Atletica, po koncu sezone ga bodo Rimljani lahko odkupili za osem milijonov evrov.

Kalinić je sicer že igral v Italiji, in sicer za Fiorentino (2015-17) in Milan (2018-19).

Lani poleti so ga za 14,5 milijona evrov Milančani prodali Atleticu, kjer pa je na 24 tekmah dosegel le štiri gole.