Junak velike nagrade Belgije v Spa-Francorchampsu je nedvoumno Charles Leclerc, ki je v velikem slogu tretjič v karieri začel dirko z najboljšega startnega mesta, tokrat pa je ponujeno priložnost zgrabil z obema rokama in vodil od starta do cilja. S tem je prvič v karieri zmagal, in če sklepamo po njegovih predhodnikih, tukaj je namreč prvo zmago v karieri pred desetletji slavil tudi Michael Schumacher, je pred Monačanom bleščeča kariera.

Že od starta dalje je bilo jasno, da bo Leclerc največji kandidat za zmago, saj je bil njegov ekipni tovariš Sebastian Vettel precej počasnejši. Še več, Nemec se je celotno dirko ubadal s preveliko obrabo pnevmatik, kar sta s pridom izkoristila tudi oba dirkača Mercedesa. A v primerjavi z Leclercom sta bila vseeno počasnejša. »Vesel sem zmage, sploh ker sem tako uresničil svoje otroške sanje. Monako je dolgo čakal na to zmago, a tistega pravega veselja ne morem pokazati. Ta konec tedna sem izgubil dobrega prijatelja Anthoina Huberta, zato zmago posvečam njemu. Tudi zaradi tega si bom ta konec tedna za vselej zapomnil,« je po dirki povedal Charles Leclerc in dodal, da je bilo proti koncu vseeno težko, saj je bil Hamilton vedno hitrejši, z nekaj sreče in pametno vožnjo pa mu je uspelo obdržati prvo mesto.

Lewis Hamilton se je ves konec tedna ubadal z različnimi težavami. Dirko je nato začel kot tretji in tudi sam ni pričakoval, da se bo lahko na koncu boril še za zmago. Na svoje veselje je kmalu opazil, da mu Sebastian Vettel, v nasprotju z Leclercom, ne more uiti in da ima Nemec težave s pnevmatikami. Zato je lahko vozil bolj umirjeno in si zanesljivo privozil drugo mesto in s tem nove pomembne točke. »Skozi celotno dirko nisem obupal. V zadnjih krogih sem celo skoraj ujel Leclerca. Še nekaj krogov, pa bi ga lahko tudi prehitel. Kdo ve, mogoče je 44 krogov premalo za to dirko. Šalo na stran, bili smo hitrejši, kot sem pričakoval. Vseeno je bil Ferrari prehiter na ravnih odsekih steze, a Leclerc si je zaslužil to zmago. Pa tudi sicer je ta zmaga že dolgo časa visela v zraku,« je še povedal Lewis Hamilton.

Njegov ekipni tovariš Valtteri Bottas tudi tokrat ni mogel veliko ukreniti proti Hamiltonu, mu pa je še uspelo ugnati Sebastiana Vettla. S pametno strategijo je na koncu osvojil tretje mesto, prav posebno zadovoljen pa vseeno ni bil: »Dirka se je odvila po naših pričakovanjih. Nismo bili slabi, a Ferrari je bil tokrat boljši. Proti koncu dirke sem malce upočasnil vožnjo, saj sem varčeval z motorjem. Prihaja kar nekaj hitrih dirk, kjer bo tehnika prav tako zelo obremenjena.« Sebastian Vettel tokrat ni našel pravega odgovora, Nemec je nazadnje zmagal ravno na tej dirki pred enim letom, četrto mesto pa je daleč od tistega, kar bi njegov dirkalnik sicer teoretično zmogel. S sklonjenimi glavami je dirkališče zapustil tudi Max Verstappen. Že na startu se je zapletel s Kimijem Räikkönenom, v zloglasnem ovinku Eau Rouge pa mu je odpovedala obesa sprednjega kolesa, zato je trčil v ogrado. Na srečo je ostal nepoškodovan, vseeno pa je čast Red Bulla reševal Alex Albon, ki je v zadnjem krogu še prehitel tekmeca za končno peto mesto.

Naslednja preizkušnja bo na sporedu že prihodnji konec tedna, tokrat v vedno »rdeči« Monzi, kjer bodo navijači Ferrarija pričakovali novo zmago ekipe.