Ljubljančani so uspešno prestali težko gostovanje pri borbenih Kraševcih, ki so do tega kroga veljala za najmanj gostoljubnega gostitelje v prvoligaški konkurenci. Na koncu pa so kljub temu, da so imeli zadnjih 12 minut igralca več, poln plen prepustili gostom, ki so se s peto zmago znova prebili na vrhu lestvice.

Kraševci so prevladovali v prvih 15 minutah, toda Nejca Vidmarja niso ogrozili. Zato pa so v 17. minuti svoj prvi resen napad izpeljali Ljubljančani, Jan Andrejašič pa je v dvoboju z Arianom Renerjem žogo poslal mimo gola.

Že v 18. minuti pa so domači povedli. Rodrigue Bongongui je prišel do žoge ob premalo odločnem Miralu Samardžiću, z desne podal pred gol, kjer je bil Stefan Stevanović in na veselje polnih tribun v Sežani zadel za 1:0.

Deset minut pozneje pa so gosti izenačili. Marko Putinčanin je z leve strani podal na drugo vratnico, kjer je Luka Menalo iz ostrega kota streljal z glavo in s pomočjo nasprotne vratnice dosegel svoje tretji gol sezone.

V 35. minuti je novo nevarnost pred svojimi vrati preprečil Marko Ristić z izbijanjem žoge pred praznim golom. Do konca polčasa so imeli nekoliko več od igre zeleno-beli, a prave nevarnosti za Renerja ni bilo več.

Zato pa je bilo malce nevarneje v 48. minuti, ko je iz bližine streljal Ante Vukušić, a previsoko. Podobno priložnost je malo zatem na drugi strani zapravil Bongongui po nespretnem izbijanju Mackyja Bagnacka.