V požaru, ki je v soboto izbruhnil nekaj minut po eni uri zjutraj in o katerem so bili obveščeni tako policisti kot gasilci, je bil v celoti uničen večji montažni skladiščni kovinski šotor, pod katerim je bilo po prvih podatkih okoli 300 ton peletov, dva viličarja in nekaj drugih stvari. »V požaru sta v celoti zgoreli tudi dve tovorni vozili, parkirani pred skladiščem,« je v soboto sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje.

Še isti dan so na pogorišče odšli kriminalisti, da bi ugotovili vzrok požara, ki je izbruhnil v industrijski coni v Selovcu na območju Otiškega Vrha v občini Dravograd. Z ognjem so se borili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Šentjanž pri Dravogradu, Dravograd in Črneče. Požar jim je uspelo pogasiti, nekaj pa jih je ostalo na požarni straži. Okoli 18. ure v soboto zvečer je na požarišču ponovno zagorelo, a so tudi ta požar pogasili.

Vodja intervencije Darko Kavnik iz PGD Šentjanž pri Dravogradu je povedal, da je bila to zanje ena najzahtevnejših intervencij, požar pa je bil, ko so prispeli na kraj, že povsem razvit. Ker so goreli lesni peleti, ni čudno, da je gorelo kot bakla. Skupaj se je z ognjem borilo 55 gasilcev iz treh prej omenjenih društev, ki so se na kraj pripeljali z osmimi vozili. »Prvič nam je požar v poldrugi uri uspelo omejiti, a se je že v večernih urah ponovno razplamtel. In tudi danes zjutraj smo opazili, da na nekaterih mestih še vedno tli, zato smo ostali v pripravljenosti,« je povedal Kavnik.

Celjski kriminalisti so ogled kraja požara končali že v soboto, njihove prve ugotovitve pa so, da je bil požar podtaknjen, kar pomeni, da preiskujejo naklepno kaznivo dejanje. »Škoda je ogromna, po prvih podatkih znaša okoli pol milijona evrov,« je danes dejala Trbulinova. Kdo bi lahko stal za tem, za zdaj ni znano.