Zapisi na Dorseyjevem računu so vključevali rasistične izjave in namige na bombo v prostorih podjetja. Nekateri so vključevali tudi ključnik #ChucklingSquad, ki naj bi bil podpis storilcev. Ista skupina hekerjev naj bi stala tudi za več drugimi vdori v račune zvezdnikov.

V Twitterju so zapisali, da je bila kompromitirana telefonska številka, povezana z Dorseyjevim računom, in sicer zaradi varnostnega preverjanja pri mobilnem operaterju. Tako so hekerji lahko objavljali na njegovem računu prek pošiljanja sporočil SMS.

»Sedaj je njegov račun znova zavarovan in ni nobenih znakov, da so bili Twitterjevi sistemi ogroženi,« so dodali. Kateri mobilni operater naj bi omogočil hekerjem dostop do računa, niso navedli.

Britanski BBC pojasnjuje, da je bil napad izveden s t. i. tehniko »simswapping«. V tej vrsti napada obstoječo telefonsko številko napadalci prenesejo na novo kartico SIM, običajno s pomočjo trika ali plačila podkupnine zaposlenim pri mobilnem operaterju. Ko so pridobili nadzor nad Dorseyjevo telefonsko številko, so lahko neznanci prek sporočil SMS tudi objavljali zapise na twitterju.

Sporni »čivki« na Dorseyjevem računu so bili objavljeni kakše pol ure, preden so jih izbrisali. Mnogi uporabniki so se v tem času že začeli spraševati, zakaj soustanovitelj Twitterja ni bolje zavaroval svojega računa in kakšen signal pošilja dejstvo, da podjetje na spletu ne more zagotoviti niti varnosti svojega šefa.

Dorsey ima sicer na twitterju več kot štiri milijone sledilcev. Do novice prihaja v obdobju, ko se Twitter agresivno osredotoča na preprečevanje žaljivih in neprijetnih vsebin ter briše številne lažne račune.