Res je galski petelin vodil z 2:0 v nizih, res je imel v četrtem nizu tri zaključne žogice za zmago, toda dvoboj je dobil srečnejši Slovenec, ki se je po štirih urah in treh minutah igranja na soncu po nadalovsko zmagoslavno ulegel na tla. Paire je svoje obnašanje opravičeval na novinarski konferenci, češ da ga je Bedene užalil ob koncu drugega niza, kar naj bi slišala tudi sodnica na stolu. Disciplinska komisija svetovne teniške zveze ITF, ki ob vsakem prijavljenem prekršku ukrepa takoj (največ dela jim daje Avstralec Nick Kyrgios), ni do oddaje članka izdala nobene izjave o domnevnem incidentu. Francoski novinarski kolegi samo skomigajo z rameni, ko nanese beseda na Paiera, češ, saj poznate našega trenutno drugega najmočnejšega igralca. Aljaž Bedene se zaradi Francozovega petelinjenja ne vznemirja: »Nič takega nisem rekel, kar bi bilo drugače od tega, kar je on ves čas ponavljal v drugem setu, da jaz zadevam samo linije.«

Z igro na igrišču številka 6, ob katerem se je zbrala nepopisna gneča senzacij željnih ameriških gledalcev, je zadovoljen. Po dogovorjeni taktiki je močno pritiskal na nasprotnikov forehand, ki je Paireova ahilova peta, po drugi strani pa dobro odgovarjal na Francozov bekhend, ki velja za enega najboljših v teniški karavani. Ljubljančan je bil povsem skoncentriran na igro, nekajkrat ga je zmotilo le huronsko navijanje, ki se je marsikdaj začelo, še preden je bila točka odigrana, kar se je zgodilo tudi ob koncu drugega niza. Bedene je takrat sodnici na stolu jezno skušal dopovedati, kaj ga moti, potem pa sta se igralca mirno usedla na klop. Ob povratku na igrišče na začetku tretjega niza je Bedene še nekaj dopovedoval gospe na stolu, v kar se je vmešal še Paire, a se je vse skupaj končalo s skomigom sodnice, ki se ni odzivala niti, ko je Francoz v materinem jeziku glasno bentil ob izgubljenih točkah. »Ja, z njim se na igrišču vedno nekaj dogaja. Je znan kot provokator,« je nasprotnikovo tečnarjenje komentiral Bedene, ki se ni prav nič čudil, da mu poraženec na koncu ni stisnil roke.

Nasprotnik v tretjem kolu bo Nemec ruskih korenin Aleksander Zverev. Dan po zmagi je Aljaž Bedene preživel brez tenisa, privoščil si je samo terapevtske masaže. »Proti Zverevu si želim odigrati najbolje kot lahko, dati vse od sebe in se skoncentrirati na svojo igro,« pa se glasi njegova napoved za jutrišnji dvoboj, ki bo na stadionu Louisa Armstronga tretji po vrsti. Predvidoma se bo začel v večernih urah po slovenskem času.