Pred reprezentančnim premorom si vsi klubi želijo zmage. Največ zanimanja je za gostovanje Olimpije v Sežani. Krašovci imajo s tujsko legijo izkušeno zasedbo, s katero ne bodo imeli težav z obstankom v ligi. Če Olimpija, ki je na zadnjih dveh tekmah osvojila le eno točko, ne zmaga, se bo glede na to, kako Milan Mandarić menja trenerje, zamajal stolček Safeta Hadžića. Zanimivo bo videti, kakšna bo reakcija Maribora po izpadu iz Evrope. Jutri slovenske prvake čaka nekoliko lažje delo, saj Domžale ne najdejo poti iz krize. Trenerju Simonu Rožmanu očitno zmanjkuje idej in tudi pogumna. Velik problem Domžal je slaba forma prvih zvezdnikov Dejana Lazarevića in Senijada Ibričića. Predvsem slednjega, ki dela neverjetne napake, a si ga strokovni štab ne upa posesti na klop.

Bravo – Triglav 1:0

Tekmo na izjemno nizki kakovostni ravni, saj so oboji z veliko težavo sestavili tri podaje v nizu, so zaznamovali kar štirje rdeči kartoni, trije pri Triglavu in eden pri Bravu. Ljubljančani so do zmage prišli v drugem polčasu na račun številčne prednosti. Triglav je v štirih minutah prejel kar dva rdeča kartona in ostal z devetimi igralci. V 55. minuti je branilec Kristijan Arh Česen zaradi prekrška prejel drugi rumeni karton. V 58. minuti je v igro vstopil branilec Ožbej Kuhar, ki je zgolj po minuti igre z nepotrebnim vlečenjem za dres Krcića v kazenskem prostoru zakrivil enajstmetrovko in si prislužil rdeči karton. Nigerijec v vrstah Brava, Ovbokha Agboyi, je uspešno realiziral enajstmetrovko. V finišu tekme je bil izključen domači napadalec Mitja Križan, ker je s čevljem v obraz brcnil Elvedina Herića, da je močno krvavel, in nato še branilec gostov Marko Gajić, ki je prejel dva rumena kartona v petih minutah.

Tabor Sežana – Olimpijadanes ob 17. uri, sodnik: Kajtazović

Tekmi dodatno draž daje dvoboj trenerjev Andreja Razdrha in Safeta Hadžića, ki se odlično poznata. Tabor je kot novinec v ligi presegel pričakovanja in je trdno v sredini lestvice, pravi hit pa 37-letni srbski napadalec Predrag Sikimić, s šestimi goli vodilni strelec lige. »V tekmo ne smemo iti rekreativno, kot smo v Kidričevem, sicer ne bomo imeli nobenih možnosti za zmago,« napoveduje trener Olimpije Safet Hadžić, ki sploh ne ve, koga bo lahko poslal na igrišče, saj imajo nekateri nogometaši ponudbe za prestop v tujino. Ljubljančani se bodo morali hitro prilagoditi na nekoliko manjše igrišče v Sežani, kjer je Tabor nanizal tri zmage. »Pred tem pa je Aluminij zmagal brez težav. Velikost igrišča ni pomembna, vse je odvisno od hitrosti igre. Če igraš po navodilih in pametno ter imaš pravi pristop, ni težav,« je pojasnil Hadžić, ki taktike ne bo pripravil le na Sikimića, ampak na vseh 11 nogometašev Sežane. Čeprav je bočni branilec Olimpije Jan Andrejašič doma iz bližnjega Črnega Kala, pozna le malo igralcev udarne zasedbe Tabora, saj je kupil 10 novih nogometašev iz tujine. »Poznam tiste, ki so lani igrali v drugi ligi, zdaj pa niso v ekipi. Zavedamo se, da bomo za zmago morali od prve minute zaigrati na 150 odstotkov. Vse bo odvisno od tega, kako bomo šli v tekmo,« je povedal Jan Andrejašič.

Verjetni postavi – Tabor: Rener, Hrovat, Azinović, Zebić, Ristić, Mihaljević, S. Babić, M. Babić, Milošev, Sikimić, Bongongui. Olimpija: Vidmar, Andrejašič, Samardžić, Šme, Jurčević, Savić, Tomić, Putinčanin, Cekici, Menalo, Vukušić. Naš namig: 0.

Aluminij – Muradanes ob 20.15, sodnik: Žganec

Že lestvica sporoča, da gre za svojevrsten derbi kroga. V igri je vodilno mesto lige. Brez Maribora in Olimpije. Ali Domžal. Aluminij je še drugi krog zapored na vrhu lestvice, saj je po domači zmagi proti Olimpiji (1:0), nato še v prestavljeni tekmi pri Domžalah (1:1) pokazal, zakaj je tam, kjer je. Na vrhu. Še vratarska menjava je uspela šumarom, Matija Kovačić je zelo dostojno zamenjal Luko Janžekovića, šumari pa so prejeli šele tretji gol v sezoni. Toda če je lanska sezona merilo, potem je jasno, da Muro prav nič ne skrbi, da gre v »šumo«. Vse štiri tekme so namreč črno-beli lani dobili, torej tudi obe v Kidričevem. Gol razlika? 9:2. Toda nocoj bo v igri še nekoliko več. Zlasti status klubov, ki sta trenutno zelo visoko. Mura je v Stožicah proti Olimpiji (1:1) pokazala, da ne le ohranja, ampak neguje lanski nivo. Ante Šimundža je sicer besnel zaradi napak v obrambi in nespametne izključitve Luka Šušnjare, ki je sicer zabil vodilni zadetek, kar kaže na še povečano željo po, kot pogosto reče Šimundža, tekmovalnosti in ambicioznosti. Na drugi strani se je Slobodan Grubor, trener Aluminija, za Dnevnik pošalil, da se bo moral kmalu sam registrirati, če ne bo okrepitev – zlasti v napadu. Želja je bila uslišana, prišla sta Tilen Pečnik, nekdanji igralec Domžal, in Mihael Klepač iz druge ekipe Osijeka.

Verjetni postavi – Aluminij: Kovačić, Jakšić, Martinović, Kontek, Krajnc, Ploj, Vrbanec, Petrovič, Matjašič, Leko, Živković. Mura: Obradović, Kous, Karamarko, Maruško, Šturm, Kozar, Šporn, Bobičanec, Karničnik, Bubnjar, Maroša. Naš namig: 0.

Celje – Rudarjutri ob 18. uri, sodnik: Žnidaršič

Lokalni derbi, v katerem so glede na formo veliki favoriti Celjani, ki rušijo vse pred seboj. S serijo treh ligaških zmag zapored so začinili s kar 13 goli in tako postali najučinkovitejše moštvo lige (17 zadetkov). Potem ko je bil trener Dušan Kosič po slabem uvodu v sezono s tremi bledimi remiji na domačem igrišču in porazom v gosteh tik pred tem, da izgubi službo v Celju, se je preobrat začel z zmago v gosteh proti razglašenim Domžalam. Mlada ekipa, ki premore obilo talenta, se je popolnoma razživela in sprostila, ko je robustni defenzivni vezist Anže Pišek prestopil v Domžale in je igra naenkrat postala veliko hitrejša in kombinatorna. Mitja Lotrič je z novim igralnim položajem za napadalcem postal še veliko bolj koristen za ekipo in nevarnejši za gol. Rudar je v krizi in plačuje davek nespametni zamenjavi priljubljenega trenerja Almirja Sulejmanovića, zato je po sedmih krogih še vedno brez zmage. Novi trener Jani Žilnik še ni prinesel napredka, saj sta njegov izkupiček po dva remija in poraza. Podoba na igrišču je skromna, na daleč je opazno pomanjkanje moštvenega duha. Napad je izgubil udarnost s prestopom Žige Škofleka v Rusijo. Zamenjal ga bo Haris Kadrić, ki ga je posodila Olimpija. Velenjčanom, ki preveč poslušajo nasvete menedžerjev, se obeta stresna sezona boja za obstanek.

Verjetni postavi – Celje: Rozman, D. Štraus, Zaletel, Stojinović, Vidmajer, Benedičič, Novak, Kerin, Božić, Lotrič, Vizinger. Rudar: Stopajnik, Filipović, Vošnjak, Hrubik, Krefl, Črnčič, Kitek, Radić, Trifković, Kobiljar, Petrović. Naš namig: 1.

Domžale – Mariborjutri ob 20.10, sodnik: Jug

Točke. Predvsem, če ne zgolj in samo zanje se bo igralo ob Kamniški Bistrici. Vtis niti malo ne bo štel. »Danes je vseeno, kdo nam stoji nasproti. Smo zadnji na lestvici, zato kdor koli pride, moramo skrbno iskati točko po točko,« je Simon Rožman, trener Domžal, po remiju z Aluminijem naposled preklopil na »preživetveni način«. Enako razmišljajo pri Mariboru, Darko Milanič je včeraj prikimal Rožmanovi izjavi. Tudi sami želijo ustvariti serijo zmag. Sploh zdaj po izpadu iz Evrope, ko bodo vijoličasti začeli loviti zaostanek za vodilnimi v ligi. Pri tem jim bo v nezanesljivi obrambi po novem pomagal Nemanja Mitrović, ki je prišel iz Jagiellonie. Če je v četrtek še zgolj spremljal s tribune, bo jutri najbrž že v osrčju vijoličaste obrambe. »Kot stojijo stvari zdaj, bo igral, papirji so urejeni, ponuja se odlična rešitev, da zaigra že v nedeljo,« je potrdil Darko Milanič, ki je pred treningom sicer povedal, da Saše Ivkovića nima na voljo, a je ta potem vseeno treniral v vijoličastem, a naj bi vseeno odhajal. »V tem trenutku moramo gledati zgolj nase in ne nasprotnikov. Tokrat bosta odločali bojevitost in želja. Želim si, da bo ta tekma tista, ki bo prevesila krivuljo padanja oziroma obrnila slabe rezultate navzgor,« je želja Rožmana, ki je v napadu z Arnelom Jakupovićem, posojenim iz Empolija, dobil novo rešitev.

Verjetni postavi – Domžale: Mulalić, Sikošek, Klemenčič, Rom, Karič, Pišek, Gnezda Čerin, Podlogar, Ibričić, Mujan, Lazarević. Maribor: Pirić, Klinar, Peričić, Mitrović, Viler, Cretu, Vrhovec, Hotić, Kronaveter, Požeg Vancaš, Zahović. Naš namig: 2.