Z visoko zmago Drave proti Brežicami (5:1) so že včeraj odprli šesti krog druge slovenske nogometne lige, ki med drugim prinaša današnji primorski derbi med Biljami in Gorico.

Bilje veljajo za najprijetnejše presenečenje uvodnega meseca nove sezone. Drugouvrščeno moštvo tekmovanja po petih odigranih tekmah spada med štiri ekipe, ki še ne poznajo poraza. Bilje so se izkazale predvsem na gostovanjih, saj so zmagale v Rogaški Slatini, Dekanih in Vipolžah, manj uspešne pa so na domačem igrišču, kjer so doslej remizirale s Fužinarjem in Krko. Tokrat v Bilje prihaja lokalni tekmec Gorica, ki po izpadu iz najvišjega ranga še ni ujel zmagovitega ritma druge lige. Nekdanji slovenski prvaki so se pred tednom dni v sodnikovem podaljšku spotaknili proti Dobu, za hitro vrnitev med deseterico najboljših klubov v državi pa bodo morali začeti zmagovati v seriji. Goriško zasedbo je medtem zapustil trener mladinskega moštva Saša Kolman, ki je v minuli sezoni s člansko ekipo izpadel v drugo ligo. Kolman se je preselil v Združene arabske emirate, kjer je prevzel vodenje akademije Reala iz Madrida.

Vodilne Radomlje bodo v jutrišnji zadnji tekmi šestega kroga gostile Dravograd in poskušale podaljšati niz brez prejetega gola, ki traja vse od prvega kroga. Vratar Filip Lojen je nepremagan že 382 minut. Koper v vsakem krogu napreduje po lestvici in za Radomljami zaostaja le še za dve točki. Na Bonifiko se bodo po visokem porazu v prvem krogu pokala (0:6) danes znova vrnili Beltinci, ki v novi sezoni druge lige v gosteh še niso osvojili točke.

2. SNL, 6. krog: Drava – Brežice Terme Čatež 5:1 (3:1), danes ob 17. uri: Dob – Nafta, Bilje – Gorica, Krško – Brda, Rogaška – Krka, Fužinar – Dekani, ob 19. uri: Koper – Beltinci, jutri ob 15. uri: Radomlje – Dravograd.