V nadaljevanju se lotimo standarda; prve slovenske nogometne lige. Soboto odpirata Tabor in Olimpija. Ljubljančani, kot kaže, vnovič brez Suljića in njegovih idej viška. Vendarle bi Olimpija to morala dobiti, kar je vredno spodobnih 1.85, obenem pa Tabor in njihov strelec Sikimić nista več neznanka, kvot na to, da Tabor tokrat ne bo zadel je pa 2.20. V drugi sobotni tekmi Aluminij doma pričakuje Muro. Derbi dveh najbolj formatiranih in stabilnih ekip, česar posledica bi lahko bilo manj (od treh) golov, za kar je na voljo kvota 1.60. A le 0.10 manj je kvota na to, da Aluminij ne bo zgubil za več kot gol oziroma za dvojni (10) znak na domače. Sploh, ker po pri gostih manjkal navdušujoče hitri Šušnjara, čeprav je tradicija izrazito na strani Mure.

V prvi nedeljski tekmi razigrano in hitro Celje pričakuje starega rivala Rudarja, ki je v prejšnji tekmi doma remiziral s Taborom in je sploh pretresen od menjav trenerjev ter igralcev, vendar pa v principu to ni slaba ekipa in Tučić je nazaj. Rudar zmore dati gol Celju, tudi stavnica pa za »oba gol« ponuja skromnih 1.62. Obenem se zdi to srečanje, v katerem bi Rudar lahko priredil kako presenečenje. Recimo, da prvi zadane, kar je vredno 2,38.

In še derbi, ki to več ni. Domžale – Maribor. Kar 2.05 je kvota na zmago Maribora, ki jo je pa pričakovati. Če so Vancaš, Kronavater, Zahović in ostali proti evropskim tekmecem bili v malodane vsakem dvoboju malenkost prepočasni, pa v slovenski ligi ni tako. Poleg tega so se v tekmi prot Ludogorcu dokončno spoznali in je pričakovati vzpon v prvenstvu. Na drugi strani so Domžale ostale brez sape in teka, ki jih je krasil nekoč.