Osemletnik za volanom II

Že prejšnji teden smo poročali o osemletnem dečku iz Nemčije, ki se je sredi noči odpravil na divjo vožnjo v avtu staršev. Prvič je z maminim golfom uspel pribrzeti kar 50 kilometrov stran od doma, kjer je avto »parkiral« na odstavnem pasu avtoceste, saj se je ustrašil prevelike hitrosti. Policiji je povedal, da se je želel samo »malce zapeljati naokrog«. Velikemu ljubitelju avtomobilov so policisti prvič pogledali skozi prste, vprašanje pa je, kaj bodo storili ob dejstvu, da je mladi mož povratnik. Dva dni po neljubem, a zanj razburljivem dogodku je znova sedel za volan, po navedbah prič je vozil pogumno, prevozil naj bi več rdečih luči, radar ga je posnel pri vožnji s hitrostjo 180 kilometrov na uro. Vožnja se je tokrat končala malo manj srečno kot dva dni prej – na avtocesti proti Kölnu se je namreč zaletel v parkirano prikolico, pri čemer je sam ostal nepoškodovan, je pa povsem razbil avto. Na nove cestne avanture bo tako moral počakati, (vsaj) dokler mama ne nabavi novega jeklenega konjička.

Mrtvo pijan z avtom v šotor

Kampiranje je zabavno, prijetno, enostavno, sproščujoče. A ne vedno. Pred dnevi je v enem od kampov v Pulju nekaj pred polnočjo počilo. Štiriinšestdesetletni Poljak je, po navedbah policistov mrtvo pijan, s svojim mercedesom zapeljal na potko med šotore. Zaradi zmanjšanih sposobnosti avtomobila ni najbolje obvladal, k slabi vidljivosti je skoraj zagotovo pripomogla tudi tema. Zapeljal je namreč na enega od šotorov in pri tem prevozil roko Italijana, ki je v njem spal. Gospoda so odpeljali v bolnišnico, ampak so ga zaradi lažje poškodbe poslali v domačo oskrbo, Poljaku pa so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ga do streznitve pridržali, nato pa mu izstavili še račun za njegove grehe.

Cigareta na tirih

Kot nespametno so škofjeloški policisti opisali početje ženske, ki si je prejšnji teden sredi dneva vzela odmor na povsem neprimerni lokaciji. Sedela je namreč na železniških tirih, v miru kadila cigareto in se brigala zase. Vsakdo potrebuje takšne zenovske trenutke, kajne? A tako ni razmišljal tisti, ki je gospo prijavil policiji in jo še pred njihovim prihodom nagnal s tračnic. Policisti so priložnost zagrabili za nekaj nasvetov: ne hoditi po tirih, ne stojte preblizu premikajočega se vlaka, ne skačite na vozila ali z njih, ko se ta premikajo …

Zaradi orgije v gozdičku aretirali 85-letnico

Iz Fairfielda v ameriškem Connecticutu prihaja nevsakdanja novica. V očitno ne tako »skrivnem« kotičku enega od lokalnih gozdičkov je policija ujela šesterico, ki se je predajala telesnim strastem. Ker je seks v javnosti prepovedan, možje v modrem večkrat preverijo, kaj se dogaja v »ljubezenskem« grmovju. Nedolgo tega so v njem namesto najstnikov odkrili poskočno 85-letno Joyce, ki se je zabavala z 82-letnim soprogom ter še štirimi prijatelji, od katerih je najmlajši štel 62 pomladi. Zaradi orgije na javnem kraju so sekstet aretirali, na sojenje pa bodo počakali na svobodi. Dva od njih sta stara znanca policije, večkrat prijeta zaradi nespodobnega vedenja v javnosti (beri: sprehajanja brez oblačil). Lokalni prebivalci zaradi krikov strasti in glasnega vzdihovanja, ki se do njihovih hiš prebije mimo dreves, večkrat pokličejo na pomoč, kotiček pa naj bi bil poleg McDonaldsovega parkirišča najbolj priljubljen kraj za nespodobno obnašanje v javnosti.

Galeb ga je rešil zapora

Švedski policisti so na festivalu kulture v Gothenburgu opazili žensko, ki je kadila džojnt. Gre za državo z enim najstrožjih zakonov o marihuani, kjer se posedovanje kaznuje z visoko denarno kaznijo in najmanj šestimi meseci zapora. Ko so se ženski približevali, je moški ob njej v travo odvrgel vrečko te mehke droge. Policist se je sklonil, da bi jo pobral, a ga je prehitel galeb, ki je pikiral do zaklada in ga odnesel. Ker brez dokaza ni aretacije, so policisti lahko samo nemočno gledali, kako galeb izginja v zraku, osumljenec pa med gnečo obiskovalcev. Da dan ni šel povsem v nič, so policisti prijeli žensko z džojntom.