Zato pa je novo veliko razočaranje na odprtem prvenstvu ZDA doživela Romunka Simona Halep, nekdanja številka ena ženskega tenisa, ki je v drugem krogu morala priznati premoč 23-letni kvalifikantki Taylor Townsend. Američanka je četrto nosilko, letošnjo zmagovalko Wimbledona, izločila v treh nizih z 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Posloviti se je morala še ena zmagovalka Wimbledona, Petra Kvitova, ki je turnir v Londonu dobila v letih 2011 in 2014. Čehinja, ki je v New Yorku bila šesta nosilka, ni upravičila tega tako visokega statusa. Brez izgubljenega niza jo je izločila v Tuzli rojena nemška igralka Andrea Petković.

Se pa v tretjem krogu obeta poslastica. Branilka naslova, prva nosilka Japonka Naomi Osaka se bo pomerila s 15-letno ameriško najstniško senzacijo Cori oziroma Coco Gauff.

Osakova je v dveh nizih odpihnila Poljakinjo Magdo Linette, mlada Američanka pa je za zmago proti Madžarki Timei Babos potrebovala tri nize. Dvoboj 21-letne Naomi Osaka sta iz častne lože spremljala tudi upokojeni košarkaš Kobe Bryant in nekdanji zvezdniški podajalec ameriškega nogometa NFL Colin Kaepernick.