Pred reprezentančnim premorom bodo nogometaši v prvi slovenski ligi odigrali tekme osmega kroga. Trenerji so nervozni, ker se bo 2. septembra končal prestopni rok, zato ne vedo, katere igralce bodo lahko sploh poslali na igrišče. Najbolj na trnih je trener Olimpije Safet Hadžić, saj se lahko zgodi, da bo na jutrišnje gostovanje v Sežano odšel brez Bagnacka, Savića, Suljića…

Prva tekma bo danes ob 17. uri na stadionu v Šiški v Ljubljani med Bravom in Triglavom. Za obe ekipi je tekma pomembna v boju za obstanek, potem ko sta v minulem krogu visoko izgubila. Bravo je zadnjo zmago dosegel pred mesecem dni proti Taboru. »Želimo pokazati energijo in dvoboje, ki so nas krasili v drugi ligi, ko smo morali na vsaki tekmi zmagati. Če smo se takrat bojevali za vstop v prvo ligo, se zdaj za obstanek. Naši igralci se zavedajo pomembnosti vsakega sprinta, dvoboja, skoka in dejstva, da se moramo bojevati do zadnjega atoma moči in za vsak meter igrišča,« pravi trener Brava Dejan Grabič. Triglav je po uspešnem začetku sezone nanizal štiri poraze zapored in v nedeljo doživel pravi polom doma proti Celju. V Triglavu vladajo izredne razmere, saj so prejeli že 20 golov. Vodstvo kluba se je za poraze opravičilo navijačem in ugotovilo, da nekateri igralci še niso dovolj zreli, saj so po odličnem vstopu v sezono osebne koristi postavili pred klubske.

Verjetni postavi – Bravo: Vekić, Vrljičak, Zec, Ihbeisheh, Žinko, Kirm, Agboyi, Nukić, Križan, Mensah, Matko. Triglav: Arko, Kuhar, Karamatić, Jašaragić, Mlakar, Kryeziu, Rogelj, Mertelj, Tijanić, Aliaga, Majcen. Naš namig: 1.

V drugi ligi bo danes ob 16. uri prva tekma šestega kroga Drava Ptuj – Brežice Terme Čatež.