Bončina je v tokratnem prodajnem postopku za nakup Medijskih toplic dobil pet ponudb. Komisija je maja pregledala vse ponudbe in se odločila pozvati ponudnike k izboljšanju ponudb.

Ponudbo sta izboljšala dva od petih potencialnih kupcev Medijskih toplic, Nova KBM, ki ima v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov, pa se je nato odločila za ponudbo celjskega podjetja Global leasing. Ta se ukvarja s financiranjem vozil in nepremičnin ter odkupom in prodajo rabljenih vozi.

Stečajni upravitelj družbe Hotel Medijske toplice v stečaju Igor Bončina je nato bodočemu kupcu v podpis poslal kupoprodajno pogodbo in predlog za plačilo varščine v višini 45.000 evrov z rokom vračila pogodbe oz. plačila varščine do danes. A je podjetje Global leasing odgovorilo s predlogom, da bi kupoprodajno pogodbo podpisalo šele v oktobru.

Bončina je takšen predlog posredoval Novi KBM, ki mu je v torek odgovorila, da se s predlogom družbe Global leasing strinja in da torej s procesnimi dejanji počakajo do oktobra, je danes povedal Bončina.