Osumljena skupina 13 tihotapcev, starih med 22 in 54 let, je delovala od decembra lani na območjih brodsko-posavske, primorsko-goranske in istrske županije. Za organiziranje nezakonitih prehodov čez državno mejo so od posameznikov zahtevali najmanj po 1000 evrov, je zapisal Uskok na svoji spletni strani.

Kot so dodali, so nekateri izmed osumljencev prevozili osebe v lastnih ali najetih vozili, nekateri pa so jih spremljali s svojimi vozili ter opazovali, ali je na poti videti policijo. Člane skupine sumijo združevanja v zločinsko organizacijo. Za deset osumljencev so zahtevali pripor.

Skupina je bila dejavna do pred nekaj dnevi, ko je njihove nezakonite dejavnosti prekinila policija, je danes poročal Jutarnji list.

Tihotapsko verigo so razbili, potem ko so policisti najprej odkrili nekaj migrantov skupaj z več člani skupine. Policisti so nato sprožili dodatne ukrepe nadzorovanja in prisluškovanja, kar je pripeljalo do prijetja vseh članov skupine na območju Reke.

Časnik dodaja, da so policisti vzporedno z aretacijami na Reki v torek v Zagrebu v nekem tovornjaku na veletržnici našli šest migrantov.