Pred dvobojem s svetovnimi podprvakinjami za razliko od tekme proti Belgiji in Poljski iz slovenskega tabora ni bilo izjav o morebitnem presenečenju, čeprav je prav Italija reprezentanca, proti kateri je Slovenija pred štirimi leti v Apeldoornu osvojila zgodovinski niz na evropskih prvenstvih. Trenutno je italijanska ekipa za nekaj razredov boljša, tako da realnih možnosti ni bilo, slovenska dekleta so zatrjevala, da morajo na tekmi samo uživati.

Že pred tekmo je bilo jasno, da bo slovenski odpor odvisen predvsem od sprejema. In ta je bil v prvem nizu na solidni ravni, bil je dovolj dober, da je lahko Sara Najdič, ta je na mestu podajalke spet dobila prednost pred Evo Mori, uspešno organizirala akcije, ki sta jih uspešno zaključevali predvsem Iza Mlakar (7 točk v prvem nizu) in Saša Planišec (5).

Posledica tega je bila, da so bile Slovenke povsem enakovredne, še več, pred končnico so prevzele pobudo, povedle z 20:18, prednost dveh točk pa držale vse do izida 24:22. A nato kot da bi se ustrašile zmage, Italijankam so dopustile tri zaporedne točke, njihovo prvo zaključno žogo še ubranile, druge pa ne.

V drugem nizu pa je sprejel močno padel in reči so prišle na svoje mesto. Italijanke so že na začetku visoko povedle, prednost večale vse do konca, ko se je na semaforju zasvetil rezultat 25:8.

V zadnjem nizu so Slovenke spet zaigrale bolje. Vodile sicer niso, so pa tekmicam dihale za ovratnik vse do izida 13:15, nato pa dopustile, da Italijanke dosežejo pet zaporednih točk, s tem pa je bilo konec upanj, da bi prišle vsaj do častnega niza.

V sredo se bodo Slovenke pomerile z Ukrajino, z zmago bi si zagotovile nastop v osmini finala.