Splitčani so burno začeli novo sezono. Po izpadu proti malteški Gziri že v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo so menjali trenerja. Damir Burić se je vrnil na Poljud in uspešno začel domače prvenstvo. A trem tekmam s tremi zmagami so sledile tri, na katerih je Hajduk tri točke osvojil le enkrat. Ob tem je izgubil v Koprivnici pri Slavenu in nazadnje še v Osijeku.

»Tekmo smo dobro začeli, a smo iz neznanih razlogov delali individualne napake, zaradi katerih je nasprotnik prišel do priložnosti. Preveč smo grešili, da bi lahko iz take tekme prišli kot zmagovalci. Osijek je zasluženo povedel na račun prvega polčasa, mi pa bi morali biti bolje organizirani. Bolj je šla tekma proti koncu, bolj sem imel občutek, kot da so oni gostje in ne mi. Zelo so se branili. Žal mi je prvega polčasa,« je dejal trener Hajduka Damir Burić.

Precej bolj zadovoljni so bili nogometaši Osijeka, ki so težak razpored v zadnjih tednih – tekma z Dinamom (0:0), Rijeko (1:1) in omenjen obračun s Hajdukom – končali brez poraza in napovedali resno kandidaturo za uvrstitev med najboljše tri ob koncu sezone. Prav na tretjem mestu so tudi trenutno, za vodilnim Dinamom pa s tekmo več zaostajajo le za dve točki.