Na zadnjem letošnjem turnirju največje četverice v New Yorku se vsako leto ne viša le nagradni sklad, temveč je tudi obisk vse večji. Prvi dan si je dvoboje ogledalo dobrih 68.000 gledalcev, kar je največ doslej v uvodnem dnevu. Vrhunca na tribunah ogromnih stadionov, ki sicer ponujajo precej več sedežev, kolikor je gledalcev, sta bila dva. Prvi je bil, ko je nekdanji zmagovalec OP ZDA Stan Wawrinka premagal 18-letnega obetavnega Italijana Jannika Sinnerja, drugi pa, ko je Serena Williams s 6:1, 6:1 nadigrala Rusinjo Marijo Šarapovo.

Serena Williams je na stavnicah prva favoritinja New Yorka. Američanka je tokrat pokazala izvrstno pripravljenost že v uvodnem nastopu. Vselej je bila znana, da se je dobro motivirala proti ruski tekmici, saj ima ob 20 zmagah le dva poraza. »Proti Marii ne gre drugače. Če ne pokažeš vsega znanja, se ti piše slabo. Meni po navadi kar uspeva,« je pojasnila Serena Williams. Sedemintridesetletna Američanka ne skriva ambicij po osvojitvi 24. turnirja največje četverice, s katerim bi se izenačila z rojakinjo Margaret Court. Omenjeno lovoriko čaka že dolgo, saj je Serena Williams izgubila zadnje tri finale. Dvakrat v Wimbledonu proti Angelique Kerber in Simoni Halep, lani v Flushing Meadowsu pa proti Naomi Osaka.

Branilec lanske zmage Novak Đoković v uvodnem dvoboju proti Špancu Robertu Caballesu Baeni ni imel težav. Bolj se je za zmago potrudil Roger Federer. Švicar je podobno kot v Wimbledonu izgubil prvi niz, tokrat proti Indijcu Sumitu Nagalu. V nadaljevanju je bil Federer prepričljiv do vodstva s 5:4 v četrtem nizu, ko je serviral za zmago. Zaostajal je z 0:40 in imel nekaj sreče, saj je Nagal zgrešil lepo žogico. »Velikokrat sem se znašel v takšnem položaju. Tudi če bi izgubil servis, bi imel še vedno lepo prednost,« ni dramatiziral Roger Federer.