Do prometne nesreče je prišlo pred prvim predorom, v njej pa je bilo udeleženo le eno vozilo in ni prišlo do naleta več vozil, kot so sprva povedali na policiji. Poškodovanih ni bilo, prišlo je le do materialne škode.

Sicer pa so zastoji trenutno tudi na drugih slovenskih avtocestah. Na dolenjski avtocesti od Višnje Gore proti Grosuplju je kolona zdaj že nekoliko krajša, na gorenjski avtocesti pa je zaradi prometne nesreče oviran promet v predoru Šentvid proti Jesenicam. Zastoji nastajajo od Kosez proti Šentvidu.

Zgoščen je tudi promet na štajerski avtocesti v Šentilju pred vstopom v Avstrijo, kjer je kolona dolga tri kilometre, na glavni cesti Starod-Kozina od Tubelj pri Hrpeljah proti Kozini ter na cesti Bohinjska Bela-Bled-Lesce v obe smeri.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje.

Na Prometno informacijskem centru ob tem poudarjajo, da so danes mogoče močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, zato voznike opozarjajo, da prilagodijo hitrost in način vožnje trenutnim razmeram. V primeru slabše vidljivosti naj prižgejo luči, hkrati pa jih opozarjajo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.