»V bistvu bomo preoblikovali celotno pogovorno storitev. Infrastrukturo gradimo na novo in skoraj smo že končali,« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pred dnevi pojasnil vodja Twitterjeve produktne ekipe Kayvon Beykpour.

Če si bo uporabnik kot zanimivo denimo izbral nemško nogometno ligo, mu bo twitter prikazoval vse objave s tega področja. Prikaz objav z določenega interesnega področja bo mogoče tudi začasno onemogočiti, da bi na primer preprečili prikaz rezultata nogometne tekme.

Pri Twitterju menijo, da bodo uporabniki lahko z novo rešitvijo lažje našli nove uporabnike, da bi jim sledili. Zagotavljajo tudi, da se zavedajo, kako obsežna so lahko določena področja, zato napovedujejo natančno razvrščanje vsebin.

Novost po navedbah AFP predstavlja še en Twitterjev korak v smeri krepitve omrežja kot večsmerne komunikacijske platforme. »Zavedamo se, da je najboljša uporabniška izkušnja Twitterja tista, pri kateri ne le tvitamo, temveč se vključujemo v pogovore,« je dejala članica produktne ekipe Sara Haider.