Na območju Črne na Koroškem so meteorne vode v Javorju zalile spodnjo etažo stanovanjskega objekta, v Sv. Danijelu na območju Dravograda pa je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Posredovalo je 58 gasilcev iz devetih gasilskih društev s Koroške, poroča republiški center za obveščanje.

Neurje z močnim dežjem se je v soboto razbesnelo tudi na območjih Vuzenice in Mute. Na območju Mute je meteorna voda zalila in ogrožala več stanovanjskih objektov, poplavljenih je bilo več cest, sprožilo se je več manjših zemeljskih plazov, zato so imeli veliko dela gasilci in druge intervencijske službe.

Podobno je bilo v bližnji Vuzenici in njeni okolici. Tam so meteorne vode ogrožale več kot 40 stanovanjskih objektov, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, med drugim na železniško progo Maribor-Dravograd, ki je še vedno zaprta. Zaprta je tudi cesta Vuzenica-Vuhred.

O neurjih so v soboto sicer poročali vse od zaledja obale in Krasa, Notranjske in Dolenjske prek Gorenjske in osrednje Slovenije. Meteorne vode so zalivale kleti, sprožilo se je več plazov, zaradi udarov strele je zagorelo tudi na Kočevskem in v Kamniku, prav tako v Ljubljani, kjer je zagorel stanovanjski objekt.

Močne nevihte tudi drugod po državi

Po poročanju centra za obveščanje je na območju občine Hrpelje-Kozina zaradi močnega deževja in zamašenih odtokov meteorna voda poplavila tri objekte in številne ceste. Gasilci in druge službe so zvečer imeli veliko dela tudi na območju občine Krško, kjer je meteorna voda prav tako zalila več cest, sprožilo se je nekaj plazov. V kraju Rožno in v naselju Blanca sta na poplavljenih cestiščih obstali osebni vozili, ki so ju gasilci s tehničnim posegom izvlekli.

Tudi na območju občine Ljubljana je zaradi neurja meteorna voda zalila več kleti stanovanjskih objektov.