Po štirih krogih v drugi slovenski nogometni ligi so brez poraza le še Krško, Radomlje, Koper, Bilje in Krka. Na dosedanjih 32 obračunih so bili strelci zelo razpoloženi, saj v povprečju dosegajo več kot 3,5 gola na tekmo. Največ zadetkov (7) sta prispevala goriški adut Etien Velikonja in napadalec Krškega Lovro Čirjak, ki je bil pred tednom dni kaznovan z rdečim kartonom, zato bo počival tudi na derbiju petega kroga, ko se bosta danes v Novem mestu pomerili neporaženi moštvi Krke in Krškega.

Krško je s šestnajstimi doseženimi zadetki najučinkovitejše moštvo lige, zato ima na vodilnem položaju prednost pred Radomljami, ki so zbrale enako število točk. Radomljane čaka gostovanje pri Fužinarju, ki je v spodnjem delu lestvice z osvojenimi štirimi točkami. Nekdanja slovenska prvaka Gorica in Koper se vzpenjata proti vrhu, da bi upravičila sloves glavnih kandidatov za napredovanje v prvo ligo. Koprčani so ujeli zmagoviti ritem, ki ga bodo poskušali nadaljevati na gostovanju v Brežicah, ki morajo popraviti obrambo. Gorica domače tekme zaradi prenove igrišča še naprej organizira v Ajdovščini, kjer bo gostoval Dob, ki v novi sezoni še ni zmagal. Gorica se je po porazu proti Kopru pobrala v drugem polčasu na Ptuju, kjer je preobrat začel Velikonja, dokončal pa Lipušček. Drava spada med največja razočaranja uvodnega meseca od začetka tekmovanja, saj je zmagala le enkrat. Danes bo vtis popravljala na gostovanju pri Nafti, ki si je na štirih tekmah privoščila že dva poraza. Med drugim je izgubila lokalni derbi z Beltinci, ko se je zbralo 1500 gledalcev, kar je rekorden obisk sezone.

2. SNL, 5. krog, danes ob 17. uri: Fužinar – Radomlje, Jadran Dekani – Rogaška, Krka – Krško, Gorica – Dob, Nafta – Drava, Brežice Terme Čatež – Koper, Beltinci – Dravograd, jutri ob 17. uri: Brda – Bilje.