Pri prerivanju so umrla tri dekleta in dva moška, stari od 20 do 25 let, je povedal direktor alžirske bolnišnice Abdelsalam Banana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Predstavnik civilne zaščite Nassim Bernaoui pa je francoski tiskovni agenciji AFP povedal, da sta umrli dve dekleti, stari 19 in 22 let ter trije fantje, stari 13, 21 in 16 let. Povedal je tudi, da je bilo poškodovanih več kot sto ljudi, od katerih so jih 32 odpeljali v bolnišnico. Osem jih je v kritičnem stanju.

Alžirski novinar Akram Kharief, ki je specializiran za varnostna vprašanja, je za AFP povedal, da se je pred stadionom več deset tisoč glava množica začela zbirati že sredi popoldneva, na stadion pa so lahko vstopali posamezno samo skozi štiri majhne vhode. Kot je dejal, je do stampeda prišlo, ko so nekateri obiskovalci potiskali druge, da bi prišli na stadion pred začetkom koncerta, nekateri pa so nato posledično padli na tla.

Koncert na stadionu Avgust-20 v središču alžirske prestolnice je kljub temu potekal, začel se je s polurno zamudo.

Koncerta znanega alžirskega raperja Abderraoufa Derradjija, ki je znan tudi kot Soolking, se je udeležilo okoli 45.000 ljudi, večinoma najstnikov, poroča alžirski novičarski portal Echorouk online. V živo ga je prenašala alžirska državna televizija.