Prizorišče dogodka je bila Ljubljanica v neposredni bližini Tromostovja, Ribje brvi oziroma lokala Makalonca. Tam so postavili plavajočo ploščad, ki je bila tudi osvetljena, kar je dogodku dalo še poseben čar.

Za uvod so poskrbeli prav ambasadorji prvenstva, na eni strani mreže sta bila domačin Tomislav Šmuc in Nizozemec van de Goor, na drugi pa nekdanja reprezentanta Francije in Belgije, Guillaume Samica in Frank Depestele.

»Lani sem bil v Sloveniji na počitnicah in res se z veseljem vračam k vam. Radoveden sem, kako bo vse skupaj videti na vodi, saj takega igrišča doslej še nisem videl. V dvorani, na mivki, na snegu ... odbojka se igra povsod, le na vodi je še nisem videl. Verjamem, da bomo pripomogli k lepi večerni kulisi v središču Ljubljane in s tem promovirali prihajajoče evropsko prvenstvo,« je pred spektaklom dejal eden najboljših odbojkarjev vseh časov van de Goor.

Tekmi promotorjev EuroVolleyja 2019 je sledilo tekmovanje trojk partnerjev prvenstva v Stožicah. Na eni strani je bila ekipa, ki so jo sestavljali smučarska tekačica Katja Višnar, smučarski tekač Miha Šimenc in smučarski skakalec Anže Semenič, na drugi strani pa so svoje odbojkarsko znanje prikazali biatlonci Miha Dovžan, Rok Tršan, Nina Zadravec in rezerva Andreja Mali.