Danes okoli četrte ure popoldne je zagorelo v tipični piranski vrstni hiši v starem delu mesta, natančneje v Trubarjevi ulici pod obzidjem. Posredovali so gasilci koprske gasilske brigade, prostovoljni gasilci iz Pirana in Sečovelj ter enota nujne medicinske pomoči. Štirje ljudje so se namreč nadihali dima in so jih odpeljali v bolnišnico. Evakuirali so še dva lokala v bližini in nekaj stanovanjskih hiš, popoldne je bil del Pirana brez električne energije.

Gasilci so imeli ogromno preglavic z dostopom po ozkih piranskih ulicah. Najbolj so se bali, da bi se požar razširil na druge hiše, ki se tam držijo tesno skupaj, a jim ga je uspelo omejiti. Na delu je bilo nekaj deset gasilcev, s požarom se se bojevali do poznega večera. Zaradi gašenja s penilom so bile ulice bele, gasilci pa so penilo sprali v meteorne vode. »Penilo ni strupeno, morje pa bo motno in belo. Ljudje naj se ne bojijo, saj je to samo penilo od gašenja,« je za STA pojasnil poveljnik civilne zaščite Piran Egon Štibilj.

»Natančnih podatkov še nimamo, a vse kaže, da je pogorela celotna hiša, ki se je verjetno tudi sesula vase. Poškodovanih ni bilo, štiri osebe so odpeljali na zdravljenje zgolj zaradi vdihavanja dima. Škoda bo verjetno precejšnja. Kriminalisti bodo ogled pogorišča začeli, ko bodo pogoji za to, vse kaže, da bo to jutri,« je danes zvečer povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec. pk