Trener Safet Hadžić ne računa več na 24-letnega Kamerunca Mackyja Bagnacka, ki je bil eden izmed stebrov obrambe in je pred podpisom pogodbe z novim klubom. Nekaj zanimanja je tudi za Stefana Savića, Vitalijsa Maksimenka, Tomislava Tomića, medtem ko je Asmir Suljić poškodovan in bo zunaj pogona mesec dni. Težava je v tem, da Olimpija pričakuje višjo odškodnino, kot jo ponujajo morebitni kupci. Medtem je predsednik kluba Milan Mandarić dokončno obupal, da bo italijanski poslovnež Daniele Nardin nakazal prve tri milijone evrov za nakup kluba.

80-letni ameriški poslovnež srbskega rodu se je enostavno naveličal obljub, kdaj bo Nardin nakazal prve tri milijone evrov od kupine, ki znaša šet milijonov evrov. Potem ko je bil prvi rok za plačilo že konec junija, so iz Italije nato prihajale obljube, do kdaj bi izpolnil obveznosti, a se to do danes ni zgodilo.

Po neuradnih informacijah se je Mandarić že pred mesecem dni sprijaznil, da od Nardina denarja ne bo prejel, ker kot vse kaže nima dovolj denarja za plačilo kupnine in ne verjame niti novim bančnih garancijam. Mandarić tako do nadaljnjega ostaja ne čelu Olimpije, kupca za klub nima, zato bo skušal najti nove rešitve. Olimpija nujno potrebuje denar za delovanje, vsaj pol milijona evrov na mesec, zato vodstvo upa, da bo do konca avgusta, ko se izteče prestopni rok, prodalo kakšnega igralca. Dokler ni zaslužka od prodaje igralcev, Mandarić preko svojih finančnih virov skrbi za plače igralcev.