Popotniška revija Big Seven Travel je izbrala petdeset najbolj instagramovskih kavarn na svetu, med katerimi se je na prvo mesto uvrstila kavarna iz Sydneyja, ki stoji na znameniti avstralski plaži Bondi. Speedos cafe, ki so ji lastniki nadeli ime po avstralskih kopalkah speedo, je s svojimi barvitimi jedmi privabil tudi nekatere zvezdnike, kot je igralec Hugh Jackman, ki ga je pritegnil zeleni smuti, niso pa zvezdniki glavni razlog za instagramovsko zmago Speedosa. Vse, kar strežejo v kavarni, je namreč v službi tega, da je na instagramu videti karseda lepo, od slikovitih jedi, kot so palačinke in granola, do pijač, med katerimi prevladujejo smutiji. Tega, da so instagramovsko naravnani, ne skrivajo niti v kavarni, ki na spletni strani vabi z obljubo, da imajo »vrhunsko instagramovsko hrano, s katero se lahko kosa tudi razgled«.

Veganske palačinke in dekonstruirana kava

Speedos ima na instagramu 44.000 sledilcev, na jedilniku pa ponuja jajca po benediktinsko, kašo s figami in maslo iz indijskih oreškov, karamelizirane banane, veganske palačinke s semeni čia, juho ramen, hamburgerje, lososa in različne solate, žametno rdečo belo kavo in dekonstruirano moko. Profil kavarne na instagramu poka od barv, za povrh pa krožnike krasijo še cvetni listi. Cene jedi se začnejo pri 3,5 dolarja, ob koncih tedna in praznikih pa morajo obiskovalci kavarne plačati še 10 centov dodatka.

»Bondi je ena najslavnejših plaž na svetu, tako da je možnost, da imamo takšno neverjetno kavarno, kot je Speedos, ki je le nekaj korakov od vode, prava poslastica. Speedos ponuja nekatere od najlepših jedi, kar jih boste kdaj videli – na meniju so vse barve mavrice. Absolutna eksplozija barv in barvita lokacija ob morju pa jo delata najbolj instagramovsko kavarno na svetu,« so svojo izbiro utemeljili pri Big Seven Travel. Speedos je prvo mesto na instagramu komentiral z besedami: »Začenjamo se počutiti malo slavni.«

Kavarne za VSCO-dekleta

Na drugo mesto so pri reviji uvrstili londonsko kavarno EL&N, ki izstopa po rožnati notranji opremi, marmornih mizah in barvitih sladicah, na tretje pa losangeleško kavarno Alfred Coffee, ki jo prekriva bršljan. Kavarne so si med seboj zelo različne, jih pa vseeno druži neka skupna lastnost – da vanje zahaja posebna skupina ljudi, ki so dobili celo svoje ime. VSCO-dekleta, ki pripadajo generaciji milenijcev in generaciji Z, prisegajo na slamice za večkratno uporabo, sandale birkenstock, žive barve in podobna oblačila, ime pa so dobile po aplikaciji VSCO za polepšanje fotografij, ki jih obdelane z najrazličnejšimi filtri objavljajo na družbenih omrežjih.