Magnifico, ki se je pred dnevi vrnil s koncerta v Beogradu in pred tem med drugim koncertiral v Belgiji in Italiji, je danes v svojem studiu v ljubljanskem Tivoliju predstavil svoj novi singl Pegica. Najprej je pesem skupaj z Janijem Jarnijem na kitari izvedel v akustični različici, potem pa je prikazal še videospot, ki prinaša bolj ritmizirano in orkestralno podprto verzijo skladbe.

Pegica bo ena od skladb na novem albumu. Kot je povedal, tokrat ne bo toliko provokativen, pač pa bo skušal na čimbolj nežen način govoriti o koncu sveta. Napovedal je, da bo kljub nostalgičnosti ostal zvest plesni glasbi. »Rad ima ritmizirano in plesno glasbo, moja glasba je narejena za ples,« je poudaril.

Še pred izidom novega albuma se za božič obeta že 15. tradicionalni Magnificov koncert, ki bo že tretje leto v Stožicah. Kot se spominja Magnifico, je prvi koncert izvedel na željo Smiljana Krežeta na Štuku v Mariboru, po treh izdajah tam pa se je preselil v Ljubljano, kjer je najprej koncertiral v Cvetličarni, zadnji dve leti pa v polni areni Stožic.

Magnifico s pravim imenom Robert Pešut se je že s svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik.