Vrha se bodo med drugim udeležili predsednik ZDA Donald Trump, premier Velike Britanije Boris Johnson, nemška kanclerka Angela Merkel ter voditelji Italije, Japonske in Kanade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoski notranji minister Christophe Castaner je danes v Biarritzu povedal, da bo ob 13.200 policistih za varnost udeležencev vrha skrbela tudi vojska, policija pa bo nameščena tudi na španski strani meje. Poudaril je, da ne bodo tolerirali nobenih nemirov.

Med prijeto peterico so po njegovih besedah mladi člani radikalne protikapitalistične skupine, ki je imela vodilno vlogo pri nasilnih protestih v Parizu in drugih francoskih mestih v minulih mesecih.

Preiskavo proti njim so sprožili po objavi lokacije hotela, kjer bodo nameščeni policisti med vrhom, na spletu. Žensko, ki je fotografijo objavila, so prijeli, prav tako štiri ljudi, ki so pozivali k požigu hotela, je še povedal minister.

Izpostavil je, da so še posebej pozorni na širjenje varnostnih groženj na družbenih omrežjih in da doslej konkretne grožnje vrhu ni bilo.