Osrednji slovenski festival standup komedije Panč že tradicionalno ponuja pregled najboljšega, kar se trenutno dogaja na domači sceni »stoječih komikov«, dogajanje pa nadgrajujejo tudi mednarodni gostje, pa naj gre za šaloklepce iz držav nekdanje Jugoslavije ali znana imena svetovnega standupa. Podobni zasnovi festival sledi tudi ob letošnji, že 12. izvedbi; to bo med drugim zaznamoval tudi izdaten odmerek črnega humorja, ki mu bo posvečen poseben tematski večer, sta napovedala idejna vodja festivala, Tin Vodopivec in Andrej Težak - Tešky.

Tudi letos bo imel vsak večer svojega gostitelja, ki se mu bo pridružila še peterica drugih komikov. Po sinočnjem uvodnem večeru, poimenovanem TV Face, bo nocoj sledila mednarodna zasedba na tako imenovani International night, ki jo bo vodil kanadski komik Daniel-Ryan Spaulding, ob njem pa bodo nastopili še Britanec Jack Holmes, Američan Regginald Bärris, Nizozemec Edo Berger ter Kanadčanka Jana Alexander, enega od vrhuncev festivala pa naj bi s svojim nocojšnjim nastopom pripravila tudi ameriška gostja April Macie, zmagovalka tekmovanja Howard Stern's Hottest and Funniest Chick, sicer pa znanka iz šova Last Comic Standing televizije NBC. Jutri bo nato sledil že omenjeni Večer črne komedije, kjer bo voditelj Tešky gostil Gašperja Berganta, Marka Žerjala ter Roka Bohinca, ki se jim bosta pridružila še Nikola Silić (Srbija) in Jasmin Lenard Džemiđić iz Bosne in Hercegovine.

Petkovo reprezentanco, zbrano pod naslovom Od Vardara do Triglava, bo vodila hrvaška komičarka Marina Orsag, ob njej pa bodo regijske barve zastopali še njen rojak Saša Turković, Srdjan Olman in Ana Zlatanović iz Srbije, Hasim Mujčinović (BiH) in Nikola Todoroski (Severna Makedonija). Med nastopajočimi na Sobotni vročici, ki ji bo načeloval Tin Vodopivec, bodo Perica Jerković, Sašo Stare, Rok Škrlep, Boštjan Gorenc - Pižama in Lucija Ćirović, ki se bo v družbi jezikavega petelina Cocoja ob 20. obletnici oddaje TV Dober dan poklonila tudi sloviti vlogi Fate. V nedeljo se bodo voditelju Vidu Valiču pridružili še hrvaški gost Ivan Šarić, Admir Baltić, Žan Papič, Matic Kokošar in Željko Čakarević Želkić. V vlogi ogrevalca se bo vse večere kalil tandem Jure in Mark, če bo deževalo, pa se bo dogajanje z gradu preselilo v Festivalno dvorano. gb