Avtomobil ponuja dobršno mero zasebnosti, ko pa ljudem med vožnjo pozornosti tej ne bo več treba posvečati, se bo razširilo spolno občevanje med tovrstnim potovanjem, so ugotovili v raziskavi, objavljeni v Annals of Tourism Research.

Po njihovih podatkih je spolni odnos v avtomobilu že imelo okoli 60 odstotkov Američanov, številka pa se bo z razvojem te tehnologije zelo verjetno povečala, poroča NBC News. A vpliv razširjanja samovozečih avtomobilov bo po njihovih napovedih precej bolj obsežen, saj bo to preoblikovalo turistično industrijo. »Seks je del urbanega turizma, del tega pa je tudi komercializacija seksa, zato je precej verjetno, da bo povečanje števila samovozečih vozil vodilo do prostitucije v teh vozilih,« je povedal vodja študije Scott Cohen z univerze v Surreyju.

Cohen meni, da bo splošno razširjeno spolno občevanje v samovozečih avtomobilih resničnost postalo okoli leta 2040, na destinacijah, kjer je prostitucija zakonita in kjer je zakonska ureditev naklonjena razvoju tehnologije, pa bomo tako dobili t. i. »seks turizem na kolesih«.

»Ogroženi« hoteli in restavracije

V raziskavi navajajo še, da se bodo poleg spolnega občevanja v samovozeče avtomobile preselile tudi številne druge aktivnosti, kot sta denimo spanje in obedovanje. »To bo prizadelo hotele, predvsem pa obcestne motele,« je izpostavil Cohen in dodal, da bodo posledice občutili tudi zaposleni v storitvenem sektorju, povezanim s prevozom, kot so taksi službe in avtobusni prevozi.