Pravijo, da gre v tretje rado. Če velja to za koga, velja za Danila Medvedeva, ruskega teniškega igralca. V zadnjih tednih igra sanjsko, saj tekmece premaguje kot za šalo, a se mu je v Montrealu in Washingtonu zataknilo šele v finalu, ko je moral priznati premoč Rafaelu Nadalu in Nicku Kyrgiosu. Zato je bil ob uvrstitvi v tretji zaporedni finale v Cincinnatiju prepričan, da bo tokrat šel do konca. Uspelo mu je (7:6 (3), 6:4), a je imel v Davidu Goffinu, roko na srce, lažjega tekmeca.

»Občutki, ko mi je končno uspelo zmagati, so neverjetni. Če bi me pred turnirjem vprašali, kako se bom odzval ob zmagi, bi dejal, da bom kričal in skakal. Dejansko pa sem bil tako izčrpan, imel sem težave s krči, da mi je bilo najpomembneje, da tega tekmecu ne pokažem,« se je smejalo 23-letnemu »Francozu«, ki je v polfinalu odpravil visoko oviro, Srba Novaka Đokovića. »Francozu« zato, ker se je z družino preselil v Antibes, kjer še danes trenira. Za nameček je postal drugi najmlajši zmagovalec tega ameriškega turnirja, potem ko je le 21-letni Andy Murray pokal visoko v zrak dvignil leta 2008.

»Njegov način igre je čuden, proti njemu je težko igrati. Žogico udarja ravno in nizko, prisili te, da narediš napako, pa sploh ne veš, zakaj si jo naredil,« je način igre mladeniča opisal Stefanos Tsitsipas. »Z njim se strinjam. Moj načrt je, da tekmeci zgrešijo žogice, ki jih niso vajeni igrati. Večkrat sem zmagal prav zato, ker tekmec na mojo igro ni našel odgovora,« odgovarja fant, ki je poklicno pot začel leta 2015 na pokalu Kremlina, ko je zaigral med dvojicami. Nekaj časa je študiral ekonomijo, a kmalu pustil študij in se posvetil tenisu. Na prvi pogled deluje umirjeno, a prehitro izgubi živce. V Wimbledonu leta 2017, ko se je sicer z zmago nad petopostavljenim Stanom Wawrinko prvič veselil na turnirjih za grand slam, se ni izkazal z obnašanjem. Večkrat je užalil sodnika, zato so ga kaznovali s plačilom 14.500 dolarjev. Rad se tudi šali. »Intervjuje imam rad, vse dokler mi ne zastavijo neprijetnega vprašanja. Ne želim se pretvarjati. Rad se izražam in tako kažem svojo osebnost,« pravi 1,98 metra visoki mladenič, ki ima podobno kot številni kolegi prebivališče v Monte Carlu. Danes je številka osem na svetu, v kratki karieri pa je samo s turnirskimi nagradami že presegel mejo šestih milijonov dolarjev.