Slovenska atletinja Maja Mihalinec je na atletski diamantni ligi v Birminghamu v teku na 100 m zasedla četrto mesto z 11,36 sekunde. Pred Mozirjanko so bile le Tatjana Pinto iz Nemčije (11,15) ter Američanki Dezerea Bryant (11,21) in Teahna Daniels (11,24).

Mihalinčeva je ob vetru v prsi z –0,9 m/s zaostala za normo (11,24) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom, a je v najkrajšem sprintu, ki letos ne šteje za skupni seštevek diamantne serije, znova dokazala izvrstno formo, v kateri je v tej sezoni.

»S svojim prvim nastopom v diamantni ligi sem zelo zadovoljna, saj sem dosegla res lepo uvrstitev v močni konkurenci, čeprav disciplina ne šteje za diamantne točke. Žal me veter v prsi spremlja že vso sezono, kamor koli grem. Dosegla sem tudi dober čas, borila sem se do konca in si pritekla lepo uvrstitev, kar je na mitingih take ravni tudi pomembno,« se je veselila Maja Mihalinec.

»Upam, da si bom z dobrim tekom zagotovila še kakšno povabilo. Pred ogrevanjem sem čutila kar malce nervoze. Sem že tekmovala na močnih mitingih, a diamantni je nekaj posebnega. Mislim, da si tega nastopa vsak atlet želi, tudi sama sem si ga. Pred startom sem nervozo odmislila in se osredotočila na čim hitrejši tek. Skušala sem opraviti dobro tekmo ne glede na slabše razmere,« je opisala svoje občutke atletinja Massa.

Na tekmi bi lahko nastopila še dva slovenska rekorderja; Maruša Mišmaš se po nedavni poškodbi pripravlja na naslednja tekmovanja v teku na 3000 m zapreke, Luka Janežič pa je po seriji nastopov na največjih mitingih tokratnega izpustil. Janežič je s šestega mesta skupnega seštevka diamantne lige na 400 m nazadoval na deseto. Na treh tekmah je Vodičan zbral 11 točk, po eno več pa imajo kar štirje atleti. uš, sta