Kar si je Tim Gajser silno želel, je tudi dobil. Drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP v motokrosu je slavil danes na 15. dirki sezone v italijanski Imoli, kjer ga je podpiralo veliko navijačev iz Slovenije. Ti so s slovenskimi zastavami in posebnimi majicami ter vzklikanjem Gajserjevega imena ustvarili pravo slovensko veselico ob podeljevanju nagrad za najboljšo trojico in zmagovalca v skupni razvrstitvi. Gajser je sicer današnjo dirko končal na tretjem mestu, naslov prvaka pa osvojil že po prvi vožnji, ko je bil peti.

»V noči s sobote na nedeljo sem zelo slabo spal. Sicer sem se v soboto počutil super, a ko sem legel in poskušal zaspati, ni šlo. Moram priznati, da sem čutil nekaj pritiska. Pred prvo dirko sem bil tako malo utrujen, a sem dobro startal in se prebil do drugega mesta, nato pa padel. Od takrat naprej sem se bojeval z motorjem. Drugo dirko sem dobro startal in uspešno prehiteval, da sem na koncu vsaj pristal na stopničkah. Posebna zahvala gre mojemu moštvu in družini. To je skupna zmaga. Brez njih to ne bi bilo mogoče. Iskrena hvala tudi navijačem, ki so bili neverjetni. Ko sem stopil na oder za zmagovalce, sem ostal brez besed. Ogromno jih je kričalo moje ime in se veselilo. Neverjetno, nepozabno,« je od veselja žarel Tim Gajser, ki je prvi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP slavil leta 2016, leto prej pa je bil najboljši v razredu MX2.

Gajser se je danes na prvi dirki odločno podal v boj za vsaj osmo mesto, ki bi mu že zagotovilo naslov svetovnega prvaka. Sprva ga je iz tira rahlo spravil dotik z Arnaudom Tonusom, a se je prebil na drugo mesto in začel lov za hitrim Glennom Coldenhoffom. Napaka v petem krogu, ko ga je »streslo« z motorja, mu je onemogočila boj za zmago. Kljub temu je z osmega nato napredoval na peto mesto in si že po prvi dirki zagotovil naslov svetovnega prvaka. V drugi je tako lahko vozil bolj sproščeno in pred očmi italijanskega dirkača motoGP Andree Doviziosa prišel do drugega ter skupno tretjega mesta.