Do obračunov med huligani je prišlo pred tekmo med moštvi iz prestolnice Motague in Olimpie. Sprva naj bi ena od skupin napadla avtobus z igralci Motague, pri čemer so bili ranjeni trije igralci, poroča britanski BBC. Kot je sporočila tamkajšnja policija, je »skupina kriminalcev« v barvah Olimpie s kamenjem in palicami napadla avtobus Motague.

Zaradi tega so oblasti odpovedale derbi oziroma tako imenovani "el superclassico", spopadi pa so se zatem razširili na tribune Nacionalnega stadiona v Tegucigalpi in na območje pred njim.

»Sedem ljudi, med njimi trije mladoletniki, so bili pripeljani v bolnišnico, prejeli pa smo tudi tri trupla,« je sporočila predstavnica bolnišnice Escuela Laura Schönherr. Trije izmed ranjenih naj bi bili v kritičnem stanju, je dodala. V času izgredov je bilo na stadionu več kot 10.000 ljudi. Mnogi so se znašli v stampedu, ko je policija na nasilneže odvrgla solzivec.

Motagua in Olimpia sta najbolj uspešna kluba v zgodovini prve lige v Hondurasu. V 55 letih poklicnega državnega prvenstva sta skupaj osvojila 47 naslov, od tega jih ima Olimpia 30.