V okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, bo Odbojkarska zveza Slovenije pripravila prvo mednarodno tekmo v odbojki na vodni gladini.

V četrtek, 22. avgusta, bo v stari Ljubljani, natančneje pod Ribjo brvjo v neposredni bližini Tromostovja, na sporedu dogodek, kakršnega doslej na svetu še ni bilo, so pri OZS zapisali v vabilu na vodni spektakel.

Na plavajočem igrišču sredi Ljubljanice bodo igrali povabljeni odbojkarji, igralna površina pa bo obrobljena s svetlečimi črtami, ki bodo označevale igralno polje. Pri OZS pravijo, da bo večerna atmosfera gledalcem dala občutek, da odbojkarje spremljajo med premikanjem tik nad vodno gladino.

Na tekmo so povabili nekatere nekdanje vrhunske odbojkarje, zdaj ambasadorje EuroVolleyja 2019 v vseh štirih državah prirediteljicah. Na tekmi ambasadorjev se bodo tako na vodni gladini pomerili nekdanji zvezdniki svetovne odbojke Bas Van de Goor (Nizozemska), Guillaume Samica (Francija), Frank Depestele (Belgija) in slovenski ambasador prvenstva Tomi Šmuc.

Za konec spektakularnega večernega dogodka pa se bodo na Ljubljanici pomerile še nekatere najboljše slovenske ekipe v odbojki na mivki.