Tekmovanje je potekalo v mednarodni zasedbi, saj so tekmovalci prihajali iz Slovenije, Združenih držav Amerike, Velike Britanije, Italije, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Najstarejša udeleženka je bila 43-letna Američanka, v Sočo pa je skakal tudi svetovni mladinski prvak v skokih.

»Pri skokih mora biti prisoten tisti pozitiven strah, da se skoncentriraš na vse figure, ki jih boš opravil in da ob tem oceniš tudi višino ter razporediš to razdaljo,« je za POP TV povedal predsednik Turističnega društva Kanal Branko Dolenc in dodal, da je ključna psiho-fizična pripravljenost tekmovalcev.

Pred začetkom tekmovanja so se na reviji predstavili najmlajši tekmovalci, že dopoldan pa je potekala šola skokov v vodo za najmlajše. Za zabavo po tekmovanju v skokih so poskrbeli Čuki.

Prireditev vsako leto privabi tudi veliko obiskovalcev. Občina Kanal ob Soči je sicer za letošnji poletni sklop prireditev, ki so ga poimenovali Poletje v Kanalu, namenila 20.000 evrov. Obetajo si širšo promocijo kraja, več obiskovalcev in razvoj turizma na profesionalni ravni.